Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

06. 03. 2017. 11:07 >> 10:42

SNP PLJEVLJA

Grade kuću od krova prema temelju

Predstavnici SNP Pljevlja tvrde da će pljevaljski DPS na čelu sa predsjednikom opštine, zarad “šminke” pred lokalne izbore, 350 hiljada eura poreskih obveznika utrošiti na politički marketing, odnosno adaptaciju ulica u centru grada, dok će većina projektom predviđenih poslova na rekonstrukciji biti ostavljena za neko drugo vrjeme, kada će silom prilika ono što oni planiraju da urade morati biti uništeno.

 

“Nelegitimni predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić je, najavljujući predizbornu kampanju DPS-a i sebe lično za lokalne izbore početkom naredne godine, još jednom pokazao da mu je jedino stalo do jeftinog politikantstva i samoreklamerstva.  U pripremi političkog terena sumirao je sve što je rađeno u prethodnom periodu, kao i ono što bi trebalo da uslijedi u predizbornoj 2017. godini, bez obzira ko je bio investitor tih projekta”, navodi se u saopštenju pljevaljskog SNP-a.

Tako je sve što je u Pljevljima urađeno od strane državnih organa i ministarstava, donatorskih investicija, ulaganja i sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj, kako su kazali, “besprizorno” stavio na konto svojih zasluga.

“I Đačić i DPS su zaboravili jednu „sitnicu“ – da navedu koji su to projekti realizovani iz lokalnog budžeta ili uz njegovo učešće. Potpuno logično, jer bi se kapitalne investicije lokalne samouprave svele na tri muzička hepeninga na Trgu „13. Juli“ - Dan nezavisnosti, Dan državnosti i doček  Gregorijanske nove godine, mada bi cifre pokazale koliko su izdašni bili u ulaganjima u proslave, naočigled ekonomskog, socijalnog, infrastrukturnog i ekološkog posrnuća ove Pljevalja”, navodi se u saopštenju.

Tvrde da su svoj “podanički odnos” prema centralnoj vlasti, lokalna uprava i parlamentarna većina javno manifestovale na decembarskom zasjedanju Skupštine opštine Pljevlja kada je trebalo donijeti Odluku ili bar otpočeti aktivnosti na uvođenju ekološke takse kao prihoda lokalnog budžeta, radi rješavanja nagomilanih ekoloških problema.

“Pravo pitanje za građane Pljevalja jeste da li su na lokalnim izborima u maju 2014. godine dali mandat odborničkoj većini i lokalnoj upravi da prihode lokalnog budžeta ponuđene Zakonom o zaštiti životne sredine na ovakav način ignorišu, štiteći interese nekih drugih sredina i privatnog kapitala u pojedinim kompanijama”, navodi se u saopštenju.

“U providnom, pa čak i tragikomičnom pokušaju da se prikrije lokalna crna investiciona rupa od kada su na vlasti Đačić i njegovi saradnici, u budžetu za 2017. godinu planirali su poziciju od 350 hiljada eura, koja se, kako kažu, odnosi na adaptaciju pješačke zone koja obuhvata ulice Kralja Petra, Tršove i Trg Patrijarha Varnave”, navode iz SNP-a.

Oni kažu da će se sve graditi “naglavačke”.

“Naime, Direkcija javnih radova Crne Gore finansirala je sa 63 hiljade eura. Projekat rekonstrukcije pomenutih ulica, koji se nalazi na reviziji. Njime je predviđena potpuna rekonstrukcija vodovodne, kanalizacione, elektro, mreže za prenos toplotne energije, kao i svih drugih podzemnih instalacija i sistema, naravno na kraju i završni radovi na saobraćajnicama sa sadnjom novih drvoreda. Međutim, u glavama lokalnih upravljača, stvari su okrenute naglavačke. Prvo će biti urađeno ono što po prirodnim i građevinskim standardima slijedi na kraju – uradiće se završni radovi na adaptaciji ovih ulica, jer se gospodi iz lokalne uprave žuri, a prethodne faze biće preskočene. Tako će, zarad šminke pred lokalne izbore, 350 hiljada eura poreskih obveznika utrošiti na politički marketing, odnosno adaptaciju ulica u centru grada, dok će većina projektom predviđenih poslova na rekonstrukciji biti ostavljena za neko drugo vrjeme, kada će silom prilika ono što oni planiraju da urade morati biti uništeno”, objašnjavaju iz SNP-a. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније