Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Radio jadran, Objavila: J.B.Č. ]

14. 03. 2017. 15:54 >> 15:29
3

SO HERCEG NOVI

Opozicija smijenila Radmana

Na inicijativu jedne trećine odbornika opozicije na vanrednom zasjedanju Skupštine opštine Heceg Novi našlo se razrješenje predsjednika SO, Andrije Radmana iz DPS-a. Bez diskusije zamalo, a onda se otvorila žestoka rasprava u kojoj je opozicija tražila amandman da se prije smjene Radmana za predsjedavajućeg Skupštine izabre odbornica Ljiljana Bojanić.

Kako prenosi radio Jadran, sa tim se nije saglasio Radman koji je insistirao na zakonitosti, Poslovniku i Statutu, po kojima se ne može dopunjavati dnevni red. On je insistirao na svojoj smjeni, a opozicija na amandmanu shvatajući da ako smjene Radmana neće moći ni da usvoje budžet na odloženoj sjednici u 15.30 i da ustvari neće imati ko ni da saziva druge sjednice. 

Nakon četvrte pauze koju je tražila opozcija, ipak, je izglasano nepovjerenje Radmanu sa 19 glasova za, 12 protiv i jednim uzdržanim.

Inače, prije toga Radman se sa govornice obratio odbornicima i zahvalio im na predanom radu protekle dvije godine, bez obzira i na nekada netolerantne diskusije.

Nakon sjednice Andrija Radman je kazao novinarima da njegova smjena ne znači da je grad ostao bez budžeta, ali jeste Skupština bez predsjednika.

"Tako je odlučila većina. Opozicija je ispala malo neuka. Trudio sam se da budem tolerantan i da ih protekle dvije godine upućujem na ono što je zakon, Statut i Poslovnik. Trebalo je da razmišljaju koga će izabrati za predsjednika kada su podnijeli inicijativu za moju smjenu. Oni sada snose odgovornost za sve dalje postupke. Ovo što su danas pokušali samo su pokušali da se opravdaju pred javnosti i prikriju svoju neznavenost", ocijenio je Radman.

Na optužbe opozcije da je opstruirao sjednicu Radman je ponovio da je opozicija trebalo da misli ranije kako će voditi Skupštinu kada njega razrješe, a ne da misle samo kako će politički profitirati.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније