Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

17. 03. 2017. 20:10   >>  21:58 14

SO PETNJICA

Smijenjen Muhović, BS najavio tužbu

Glasovima 15 odbornika DPS-a i po dva SD-a i SDP-a smijenjen je predsjednik Skupštine Opštine Petnjica, Adnan Muhović iz Bošnjačke stranke. Muhović je, po okončanju sjednice, najavio tužbu protiv podnosilaca inicijative za njegovu smjenu.

Prije glasanja, sjednicu su napustili odbornici BS-a i dio SDP-a.

Za vršioca dužnosti predsjednika SO Petnjica izabran je Erol Muratović.

Muhović je, kako je navedeno u obrazloženju zahtjeva za njegovu smjenu svojim izjavama doprinio dizanju tenzija i narušavanju multuetničkog sklada u Crnoj Gori.

Muhović je kazao da je smijenjen uz kršenje procedure te da su, na taj način, DPS i njegovi sateliti još jednom pokazali pravno nasilje. To je, kako je rekao, dio političkog progona bošnjačkog naroda koji ima za cilj svođenje Bošnjaka na što manju mjeru.

Za to je, kako prenosi dopisnik Radija Crne Gore Vukoman Kljajević, optužio Mila Đukanovića, Duška Markovića i Ivana Brajovića. ocijenio da će njegova scena iskomplikovati crnogorsku političku scenu u narednom periodu.

Muhović je, takođe, ocijenio da je njegovom smjenom raskinuta koalicija DPS - Bošnjačka stranka.

"Mi nastavljamo sa radom, sa najvećom mogućom žestinom i uz najveću podršku naše centrale“, zaključio je Muhović najavljujući tužbu kluba odbornika BS protiv podnosilaca inicijative.

Predsjednik kluba odbornika DPS-a Mehmed Adrović kazao je da se večeras čula veoma nekorektna i uvrjedljiva priča kojom su vrijeđani svi odbornici i članovi DPS-a. Međutim, u svemu tome dobro je što su se oslobodili, kako je rekao rak - rane, te da će ubuduće bolje i kvalitetnije funkcionisati. Na pitanje da li ovo smatra raskidom koalicije, Adrović je odgovorio negativno i tu odluku oprepustio organima BS-a. 

"Muhović nije vodio Skupštinu kako treba, često je kršio poslovnik o radu SO, vrijeđao odbornike, predsjednika opštine. Oni su najavili raskid koalicije. To je njihov problem, mi nijesmo tražili raskid. Mi nemamo ništa protiv Muhovića, mi imamo samo protiv toga kako je vodio Skupštinu, na jedan nekorektan i nezakonit način. Što se tiče koalicije, oni kako hoće, mi ne tražimo raskid“, izjavio je Adrović dodajući da je sjednica održana po zakonu i poslovniku SO Petnjica.

Pri utvrđivanju dnevnog reda današnje sjednice, odbornici SDP-a tražili su da se uvrsti njihov predlog za smjenu, pored Muhovića, i predsjednika opštine Samira Agovića. Predlog nije prihvaćen.

Icijativu za smjenu Muhovića je početkom februara potpisalo 19 odbornika, od čega 15 iz DPS-a i po dva iz SDP-a i SD.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније