Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Vijesti, Objavio: I. P. ]

19. 03. 2017. 08:05 >> 07:40
38

MUHOVIĆ O SMJENI

DPS bi da ućutka Bošnjake

Demokratska partija socijalista (DPS) je na mom primjeru poslala poruku i želi da uplaši čitav bošnjački narod da će držati pod kontrolom i da ne smiju da pričaju o temama koje su zabranjene, rekao je smijenjeni predsjednik Skupštine opštine Petnjica i funkcioner Bošnjačke stranke, Adnan Muhović.

 

Muhović je u petak smijenjen sa funkcije predsjednika SO glasovima DPS-a, Socijaldemokrata i dva odbornika Socijaldemokratske partije (SDP), dok su odbornici Bošnjačke stranke prije glasanja napustili salu.

Inicijativu za smjenu Muhovića je iniciralo 19 odbornika, zbog izjava da je Njegoš genocidan pisac a Crnogorci mala nacija, a funkcioner BS optužio je čelnike DPS-a Mila Đukanovića i Duška Markovića, i predsjednika SD-a Ivana Brajovića da su tražili njegovu smjenu.

"Dešavanja oko moje smjene, pokazala su da je u Crnoj Gori ograničena sloboda govora Bošnjacima i da su prava Bošnjaka manja u Crnoj Gori nego u Srbiji ili bilo gdje", naveo je Muhović, pišu Vijesti.

On je dodao da je na ovaj način režim poslao poruku da Bošnjaci moraju da još dugo budu pod anestezijom, u grču i da ne smiju znati, niti njihovi politički predstavnici pričati o temama koje su zabranjene u Crnoj Gori.

Muhović je DPS-u poručio da će otpor biti jači nego ikad.

"Neka znaju da ćemo čuvati svoj narod od njihovih asimilatorskih namjera, ali i poštovati druge. Sveta je dužnost svakog muslimana da stane u odbranu Alahovog poslanika Muhameda naročito ako je na nekoj poziciji", poručuje Muhović.

 

Пратите нас на

Коментари38

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније