Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

21. 03. 2017. 15:39   >>  15:14 3

DF TVRDI

"Medenica naložila zadržavanje Čađenovića"

Demokratski front je saopštio da je predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica direktno naložila zadržavanje vozača jednog od lidera DF-a Andrije Mandića, Mihaila Čađenovića, pa" ima potrebu da sudiji koji je formalno potpisao tu odluku bar malo olakša savjest proizvođenjem medijske buke".

Iz Fronta su reagovali na jučerašnju izjavu Medenice, koja je kazala da je "na javnoj sceni  građanska nedisciplina, dupli aršini i neprimjereni napadi koji pokušavaju urušiti samostalnost i nezavisnost i ugroziti ličnu i porodičnu sigurnost sudija, čime se želi izazvati nestabilnost i dovesti u pitanje pravni poredak države, kroz ometanje vladavine prava”.

"Medenica je odavno obesmislila pravosuđe, i ono što saopštava već imamo prilike da čujemo od glavnih jastrebova DPS-a. Ona je otišla dalje čak i od njih, prijeteći da građane treba disciplinovati, što predstavlja poslednji vapaj onih sa prve linije diktatorskog režima, kojem se očigledno bliži kraj", navodi se u saopštenju DF-a.

Demokratski front je saopštio da tvrde godinama da predsjednica Vrhovnog suda drži "okovano čitavo pravosuđe, tako da su prijetnje koje je uputila DF-u potpuno očekivane, i apsolutno nas ne interesuju".

"Ona je glavni proizvođač trulih dasaka u sudstvu i tužilaštvu odanih DPS-u, tako da su to danas, nažalost, poluurušene konstrukcije i institucije u koje građani nemaju nikakvog povjerenja. Svima je jasno da se iza njenih najnovijih prijetnji krije lično diktator. Njemu poručujemo da će i on i ovi koje je usmjerio ka DF-u, poput Vesne Medenice i njenih potčinjenih, nakon promjena u CG, odgovarati pred nezavisnim i profesionalnim sudovima. A sudije će biti ne samo`nosioci pravosudnih funkcija`, nego na prvom mjestu ljudi od ličnog i profesionalnog integriteta", naglasili su iz Fronta.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније