Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: I. P. ]

22. 03. 2017. 08:25   >>  07:59 1

PODACI ADMINISTRATIVNOG

Milošević i Aprcović bez poslaničke plate

Tarzan Milošević i Željko Aprcović iz DPS-a jedini su poslanici u ovom skupštinskom sazivu koji nijesu profesionalno angažovani u Skupštini, odnosno koji ne primaju poslaničku platu, rečeno je Pobjedi iz Administrativnog odbora.

Milošević i Aprcović nijesu se Odboru obraćali sa zahtjevom za ostvarivanje prava na zaradu, niti za razliku u zaradama. Milošević je politički direktor DPS-a, a Aprcović advokat u Kotoru.

Draginja Vuksanović iz SDP-a, Halil Duković iz DPS-a, Maja Bakrač iz DPS-a, Goran Radonjić iz Demosa i Branka Bošnjak iz Demokratskog fronta nemaju profesionalni poslanički angažman, već su zaposleni u različitim preduzećima i ustanovama, ali ostvaruju razliku u zaradama.

Vuksanović je, prema obračunu za februar, primila 649 eura razlike u zaradi, Duković 914, a Bakrač 448 eura. Radonjiću je za februar isplaćeno 1.439 eura, a Bošnjak je primila 1.052 eura. Ostala 74 poslanika, uključujući dva najnovija zahtjeva Milutina Đukanovića i Strahinje Bulajića iz Demokratskog fronta, imaju profesionalni angažman i primaju poslaničke plate.

Ukupan iznos februarskih zarada poslanika iznosio je 127.542 eura, a čak njih 43 primilo je više od 1.600 eura. Opozicionim poslanicima koji bojkotuju parlament isplaćeno je ukupno 60.549 eura.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније