Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

22. 03. 2017. 16:45 >> 16:24
1

PEJOVIĆ O GLAVNOM GRADU

Recikliranje vječitih predizbornih projekata

Dosadašnji učinci čelnika Podgorice prilično su skromni, smatra odbornik DEMOS-a u Glavnom gradu Boris Pejović dodajući da je već izvjesno da kapitalni projekti neće biti realizovani u posljednjoj godini mandata.

 

“Radna posjeta premijera partijskom kolegi i čelniku Glavnog grada Slavoljubu Stijepoviću veoma je interesantna sa aspekta tajminga, obzirom na to da ulazimo u posljednju godinu mandata višegodišnje vlasti kontinuiteta. Objektivno sagledavajući što je do sada učinjeno, može biti potpuno razumljiv motiv posjete. Osim što je problematična dinamika razvoja i realizacija, ne treba zaboraviti na brojna, sada očigledno, nerealna obećanja često korištena za predizborni populizam”, navodi se u saopštenju

Pejović ističe da je već izvjesno da kapitalni projekti neće biti realizovani, neki su neizvjesni, a brojni i dalje u (ne)određenoj fazi realizacije.

“ Pokretanjem postupka izmjene i dopune Urbanističkog projekta „Kasarna Morača“ i formalno se odustalo od planirane izgradnje ekskluzivnog kompleksa „Milenijum siti centar“, vrijednog  oko 250 miliona eura. Neizgrađeni hotel „Bolići“ i otužna rupa koja leži godinama na jednoj od najatrkativnijih lokacija u gradu, asocira na lijepu, pokersku priču, od koje kao i obično nema ništa”m navodi se u saopštenju.

Pejović pominje I kolektor za prečišćavanje otpadnih voda

 „Ohrabrujuće je što su dva predstavnika izvršne vlasti na lokalnom i državnom nivou, konstatovali nakon višegodišnjih predizbornih obećanja i prolongiranja, da konačno treba izgraditi kolektor za prečišćavanje otpadnih voda. Međutim, za razliku od potonjeg projekta sa kojim se i dalje javno eksploatiše, iako je neizvjestan, godine su učinjele da potpuno izblijedi euforična priča i obećanje u vezi sa izgradnjom pet sportskih bazena, nakon uspjeha vaterpolista u Malagi i potrebe partijskih čelnika vladajuće koalicije da kroz instrumentalizaciju sportskog podviga, a uoči tadašnjih parlamentarnih i lokalnih izbora, namaknu još koji prijeko potreban glas”, kaže Pejović u saopštenju.

On kaže da ne čudi što se ne otvara gradska televizija “jer vlast  izbjegava transparentno suočavanje sa efektima dugogodišnje vladavine”.

“Vjerovatno je i premijer svjestan skadalozne činjenice da se kroz javne izvještaje i strateške planove jedna kuća Rista Stijovića rekonstruiše još od 2008. godine. Takođe, poražavajuće je da Podgorica, kao glavni grad i dalje nema gradsku bolnicu, niti se o tome razmišlja. Vladin Program za stručno osposobljavanje visokoškolaca, najbolji je dokaz (ne)odgovornosti lokalne samouprave prema projektu institucije na čijem je čelu Marković i predizborne neiskrenosti prema mladima, odnosno korisnicima istog”, Zaključio je Pejović u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније