Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

23. 03. 2017. 11:38   >>  11:12 5

LEKIĆ SAOPŠTIO

Bojkot sve dok nas Vlada ignoriše

Crnogorska opozicija, uprkos razlikama, jedinstvena je u bojkotu parlamenta, koji će potrajati sve dok Vlada bude ignorisala ozbiljne predloge kojima bi se otvorila perspektiva normalizovanja i regularnosti političkih uslova u zemlji, saopštio je lider Demosa, Miodrag Lekić.

 

On je danas razgovarao s norveškim ambasdorom, Arne Sanes Bjornstadom. Lekić je norveškog ambasadora upoznao sa stanjem u zemlji, posebno s uzrocima "duboke krize koja se zabrinjavajuće ogleda na ekonomskom, političkom, institucionalnom i kulturnom planu".

"U dijelu razgovora o nefunkcionisanju krnjeg parlamenta ambasador je naglasio da je potrebno naći racionalno rješenje kako bi se došlo da institucinalne stabilnosti kao uslovu za normalno političko stanje u zemlji i pokretanje neophodnih reformi. Predsjednik Demosa je ukazao na direktne i teške političke posljedice nastale nakon objavljenog državnog udara na izborni dan, čemu je odlučujući doprinos dala vladajuća stranka ignorišući očiglednu neregularnost takvih izbora", navodi se u saopštenju.

Vrh DPS-a je, kako navode, "na isti način uporno negirao izbornu operaciju 'Snimak' koju su domaća demokratska javnost i međunarodne adrese na čelu sa EU tretirale kao oblik političke korupcije, tražeći politički i pravni epilog za aktere te skandalozne afere".

"Lekić je naglasio da je opozicija, uprkos razlikama, jedinstvena u bojkotu što će izvjesno nastaviti sve dok Vlada bude ignorisala ozbiljne predloge kojima bi se otvorila perspektiva normalizovanja i regularnosti političkih uslova u zemlji. Presjednik Demosa je informisao ambasadora Bjornstada da opozicija pored nastavka opravdanog bojkota parlamenta treba da u svim sledećim potezima nastupi sa strategijom i konkretnim odlukama koji bi morali biti koherentni sa svim dosadašnjim potezima, pa i sa stavom prema nelegitimnim jednopartijskim izborima u Nikšiću", saopšteno je iz Lekićeve stranke.

Lekić je, kako se navodi, informisao ambasadora da će se Demos istrajati u zalaganju za realizaciju tri poznata uslova opozicije koja ujedno predstavljaju racionalnu i demokratsku osnovu za izlaženje zemlje iz stanja neregularnosti sadašnjeg političko-institucionalnog sistema u zemlji.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније