Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: RTS, Objavio: I. P. ]

23. 03. 2017. 12:03   >>  11:41 53

LAVROV ISKRENO

Žalim zbog CG u NATO

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov kazao je da žali što je Crna Gora riješila da postane članica NATO saveza.

Govoreći o regionalnim prilikama, Lavrov je rekao da je u Makedoniji trenutno "izuzetno složena situacija, možemo je čak nazvati i svojevrsnom krizom, koja je umnogome vještački izazvana i vodi ka društvenoj podjeli".

Kada je riječ o Crnoj Gori, on je istakao da žali što je zvanična Podgorica riješila da uđe u NATO.

"Crna Gora je popustila pred ultimatumom – ili Rusija ili NATO i odlučila da zanemari ekonomski aspekt i da žrtvuje odnose sa Rusijom. Neka je ta odluka na savjesti crnogorskih lidera, kao i rukovodilaca NATO-a", poručio je Lavrov, prenosi Sputnjik.

Ministar inostranih poslova Rusije upitao je i na koji način će članstvo Crne Gore doprinijeti povećanju bezbjednosti NATO pakta.

Lavrov se osvrnuo i na problematiku cjelokupnog balkanskog regiona, pogotovo kada je riječ o navodnim provokativnim dejstvima Rusije.

"Sve normalne veze balkanskih zemalja sa Rusijom istog časa postaju briga pojedinih zvaničnika, koji to komentarišu kao miješanje Rusije u unutrašnja pitanja Balkana. Mi se ne plašimo takvih izjava, naši stavovi se poklapaju sa stavovima mnogih zemalja Balkana", rekao je Lavrov.

Lavrov se osvrnuo i na optužbe upućene Moskvi na račun miješanja u izborni proces drugih zemalja i naglasio da se Rusija time ne bavi.

"Mi se ne miješamo u unutrašnja pitanja drugih zemalja, pa ni u izborne procese. Zapanjim se svaki put kada pročitam u novinama apsolutne izmišljotine o navodnom miješanju u izbore u Francuskoj ili Njemačkoj", kazao je Lavrov.

Lavrov je dodao i da će se Rusija sa apsolutnim poštovanjem odnositi prema rezultatima izbora u Francuskoj i Njemačkoj.

Пратите нас на

Коментари53

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније