Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

23. 03. 2017. 13:53   >>  13:27

BRAJOVIĆ U SAN MARINU

Ojačati saradnju s Andorom i Lihtenštajnom

Velike su mogućnosti za saradnju Crne Gore i Andore i treba raditi posebno na saradnji u dijelu investicija i zimskog turizma, budući da je turizam jedna od glavnih privrednih grana obije zemlje, saopštili sun a sastanku predsjednici parlamenta Ivan Brajović I Vinsens Mateo.

 

Brajović je sa Mateom i predsjednikom Parlamenta Lihtenštajna Albertom Frikom razgovarao na odvojenim sastancima tokom boravka u San Marinu u okviru XI konferencije predsjednika parlamenata malih evropskih država.

Brajović i Mateo su posebno istakli značaj prijateljskih odnosa Crne Gore i Andore i saglasili se da je održavanje redovnog političkog dijaloga od izuzetne važnosti za intenziviranje sveukupne saradnje.

“Tokom sastanka sa predsjednikom Parlamenta Andore Brajović je istakao mogućnost saradnje i razmjene iskustava u mnogim oblastima, a naročito u oblasti ekonomije. Posebno je naglašena važnost saradnje između dvije države u dijelu investicija i zimskog turizma, budući da je turizam jedna od glavnih privrednih grana obije zemlje”, navodi se u saopštenju. . 

Predsjednik Brajović je upoznao predsjednika Parlamenta Andore i sa dinamikom u procesu pregovaranja sa Evropskom unijom kao i postignutim napretkom na putu do članstva u NATO.

“Veoma zadovoljan i sastankom koji sam upravo održao sa predsjednikom Skupštine Crne Gore u toku kojeg smo došli do zaključka da možemo da ojačamo međusobne odnose kako na parlamentarnom nivou tako u na nivou naših Vlada. Obje su male zemlje Evorpe, ali Crna Gora je mnogo veća od Andore. Iskoristio sam priliku i pozvao predsjednika Brajovića da posjeti Andoru što se iskreno nadam da će i učiniti”, navodi se u saopštenju.

 

U razgovoru sa predsjednikom Parlamenta Lihtenštajna Albertom Frikom, konstatovana je podudarnost spoljnopolitičkih priorita dvije države. Istovremeno je naglašena neophodnost unaprijeđenja bilateralne saradnje na svim poljima, a posebno istknuta potreba jačanja parlamentarne saradnje.

“Danas sam imao priliku da se sastanem i sa predsjednikom Skupštine Crne Gore sa kojim sam imao veoma interesantan razgovor. Saznao sam dosta o Crnoj Gori i njenom putu ka Evropskoj uniji i želim joj sve najbolje u budućnosti”, izjavio je Frik.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније