Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavila R.B. ]

23. 03. 2017. 18:04 >> 17:38
12

"KAO I SVAKA PODVALA DF"

DPS: Protesti se pretvorili u farsu

Protesti ispred parlamenta, za koje su organizatorke tvrdile da nijesu politički motivisani, pretvorili su se u farsu i opozicione mitinge sa jedinim zahtjevom za smjenom vlasti, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz DPS-a su rekli da se "okupljanje grupe žena koje sebe nazivaju majkama Crne Gore, kao i svaka dosadašnja podvala Demokratskog fronta (DF), pretvorilo u farsu“.

"Protesti za koje su od prvog dana organizatorke tvrdile da nijesu politički motivisani, uporno objašnjavajući da su njihovi zahjevi isključivo socijalne prirode – pretvorili su se sada u opozicione mitinge sa jedinim zahtjevom za smjenom vlasti. Ne pominje više niko ni visinu naknada, ni zahtjeve za njihovo vraćanje na nekadašnji iznos, riječju – sve se svelo na zahtjev za promjenom vlasti“, rekli su iz DPS-a.

DPS je, kako navode, od početka okupljanja ukazivala da iza svega stoji DF, sa svojim satelitima u opozicionom bloku, sa jasnom namjerom da izazovu destabilizaciju, kako bi se uličnim nasiljem domogli vlasti. "Ogromna većina građana je to jasno prepoznala i ignorisala je svakodnevne pozive aktivistkinja DF-a da se pridruže protestima“.

"Uostalom, od samog početka ovih protesta bile su jasne namjere opozicionih partija da zloupotrebom socijalne priče, pokušaju da podrivaju temelje države i ugroze njenu stabilnost. To pokušavaju da učine na dva načina: direktnim ugrožavanjem mira i stabilnosti i provociranjem nereda, u čemu prednjači DF, ali i remećenjem sistemskog funkcionisanja države, za što je prevashodno zadužena tzv. "građanska opozicija“, ili makar njen veći dio“, navode iz DPS-a.

Kako navode, namjere DF-a su na vrijeme prepoznate i njima se bave nadležne državne institucije. "I što se više otkriva istina o njima, to lideri DF-a sve paničnije pokazuju da više nije riječ o političkoj organizaciji, već o družini kojoj ne pada na pamet da poštuje zakone i državu, kako to rade svi ostali građani, već da su oni ti za koje ne važe nikakva pravila“.

"Oni prijete, ucjenjuju, biju, psuju i maltretiraju svakoga ko ne misli kao oni. Time su sami sebe eliminisali iz političkog života i svrstali se u kategoriju siledžija i terorista u pokušaju“, saopšteno je iz DPS-a.

Sa druge strane, dodaje se, "takozvana "građanska opozicija“, sačinjena od minornih strančica koje uglavnom same sebe urušavaju od izbora do izbora, obavlja drugi dio prljavog posla za DF, uvijajući ga u oblandu legitimnog“.

"Počeli su zajedno sa DF-om, usvajanjem neodrživih, diskriminatorskih i nakaradnih izmjena i dopuna Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, kojima su omogućili naknade za majke sa troje i više djece. I oni su tada znali ono na što je DPS upozoravala od početka – to nije održivo rješenje, nema procjene uticaja na državni budžet, ne mogu se ostali roditelji diskriminisati na takav način“, navode iz DPS-a.

Kada se, kako je saopšteno, ispostavilo da te naknade neće primati četiri ili pet hiljada žena, kako je tvrdila opozicija, već njih više od 20.000, što je bio ogroman udarac za državni budžet, opozicioni lideri se nijesu libili da među tim ženama pronađu one koje će politički instruisati i zloupotrijebiti za ostvarenje svojih političkih ciljeva.

"Posebna vrsta podmukle zloupotrebe je korišćenje – svuda u normalnom svijetu, a posebno kod nas u Crnoj Gori - svete riječi "majka“ u ovom kontekstu. Kao da opozicija želi da stavi do znanja da su sve druge žene manje majke od ovih kojima oni na krajnje ponižavajući i perfidan način manipulišu“, rekli su iz DPS-a.

Svi građani, kako je saopšteno, bilo kojim poslom da se bave i bilo koliko djece da imaju ili nemaju, jednaki su pred zakonom i pred državom, i kada je riječ o pravima i kada je riječ o odgovornosti.

"Obaveza države Crne Gore i svih njenih institucija je da sačuvaju stabilnost i obezbijede trajni mir za sve građane. One su za to dokazano osposobljene. Jednaku obavezu prema građanima trebalo bi da imaju i svi crnogorski političari i partije“, poručeno je iz DPS-a.

Zato, dodaje se, i opozicionari konačno moraju prestati sa destrukcijom i manipulacijom i „makar pokušati da smisle, predlože i učine nešto korisno za one građane koji su im ukazali povjerenje i izabrali ih za svoje predstavnike u Parlamentu, a time i za sistem i državu“.

"Kao konstruktivni i korektivni dio crnogorske političke scene, u DPS-u će uvijek imati sagovornika, koji ostaje posvećen realizaciji ključnih državnih prioriteta“, zaključuje se u saopštenju te stranke.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније