Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj. [ Pobjeda ]

25. 03. 2017. 08:06 >> 07:50
11

NIMANBEGU ZADOVOLJAN

Vlada ispunila obećanje, opština Tuzi 2018.

Vladin prijedlog izmjena Zakona o teritorijalnoj organizaciji, po kojem će Tuzi od 1. septembra 2018. godine biti punopravna opština, znači poštovanje koalicionog dogovora sa DPSom i ispunjenje dugogodišnjeg zahtjeva albanskih partija, kaže za Pobjedu Genci Nimanbegu, poslanik Force i potpredsjednik Skupštine Crne Gore.

 

“To je rješenje o kojem smo intenzivno pregovarali u toku formiranja skupštinske većine i zadovoljni smo što je konačno utvrđen takav zakonski prijedlog”, kazao je Nimanbegu.

Prema njegovim riječima, uslov Force je bio da se takav zakon usvoji u toku proljećnjeg zasijedanja, ali, kako je rekao, biće i u kraćem roku.

“Izvjesno je da će Skupština poštovati dogovoreni rok. Na taj način zaokružujemo naš dugogodišnji politički zahtjev”, istakao je Nimanbegu.

Vaselj Siništaj, funkcioner Građanske inicijative, kazao je da pozdravlja odluku i spremnost Vlade da Tuzima bude dodijeljen status opštine.

“Moramo biti srećni jer poslije toliko obećanja Tuzi treba da dobiju status opštine. Ali, ovo je samo prijedlog Vlade koji treba da bude upućen Skupštini. Ne znam šta se može dalje desiti”, kaže Siništaj, dodajući da ima dilemu vezanu za primjenu zakona.

“Sami čin raspisivanja izbora za punopravnu opštinu je do kraja 2018, ako tumačimo da u roku od 90 dana predsjednik Crna Gore raspisuje izbore. Može li kasnije da bude neka druga većina koja će da odlučuje. Ostaje mi dilema da li je u pitanju još jedna igra koja može da se mijenja kasnije nekom drugom odlukom skupštinske većine”, kazao je Siništaj. 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније