Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

25. 03. 2017. 14:57   >>  14:33 35

LIDERI DF-A TOLSTOJU

"Crnogorski režim kreira opštu rusofobiju"

Crnogorska vlast pokušava da na sve moguće načine kreira ambijent otvorene netrpeljivosti, čak nerijetko i mržnje prema Rusima, ruskoj kulturi i običajima, ruskom jeziku i ruskoj globalnoj politici, kazali su lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević na sastanku sa potpredsjednikom ruske Dume, Petrom Tolstojem.

Lideri DF-a upoznali su na sastanku u Begoradu potpretsjednika Dume sa političkom situacijom u Crnoj Gori i sa kako navode "sistemskim progonom koji sprovodi aktulni crnogorski režim prema svim društvenim snagama koje nijesu neprijateljski nastrojene prema Ruskoj Federaciji".

"Aktuelni režim pokušava da ne sve moguće načine kreira ambijent otvorene netrpeljivosti, čak nerijetko i mržnje prema Rusima, ruskoj kulturi i običajima, ruskom jeziku i ruskoj globalnoj politici, jednom riječju crnogorski režim kreira opštu rusofobiju", navodi se u saopštenju DF-a.

Oni su ocijenili da je posebno inteziviran progon Demokratskog fronta, njegovih lidera i funkcionera.

"Brutalnim progonom, zloupotrebom zarobljenih institucija sistema želi se izvrši politička kapitalizacija iscenirane afere 'državni udar', kroz montirane sudske procese zasnovane na lažnim optužbama bez ikakvih dokaza, a čiji bi krajnji epilog bio zabrana rada najačeg opozicionog subjekta u Crnoj Gori i pokušaj slamanja otpora aktuelnom režimu", sopštili su Mandić i Knežević.

Kako se navodi, u prijateljskom razgovoru, potpredsjednik Dume Ruske Federacije dao je punu podršku liderima Demokratskog fronta u njihovim nastojanjima da dođe do razrješenja duboke političke krize u kojoj se nalazi Crna Gora a što se najbolje reflektuje kroz činjenicu da gotovo polovina poslanika kontuinirano bojkotuje rad crnogorskog Parlamenta.

"Sagovornici su se složili sa značajem očuvanja i nadogradnje tradicionalnih bratskih i prijateljskih odnosa Ruske Federacije i Crne Gore i njihovih građana, a potpredsjednik Petar Tolstoj je izrazio posebnu zahvalnost Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću za sve ono što su uradili i što rade u tom cilju na obostrano zadovoljstvo i dobrobit građana Crne Gore i Ruske Federacije", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари35

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније