Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

26. 03. 2017. 12:37 >> 12:30
18

CAMAJ PORUČIO

Rok za opštinu Tuzi najveće poniženje

Normom da se rješenja kojim se uređuje da Tuzi budu samostalna opština primjenjuju tek od 1. septembra 2018, Vlada i DPS pokazuju svoj skandalozno neodgovoran odnos prema građanima Malesije i Tuzi, saopštio je predsjednik Demokratskog savjeta Demokrata Štjefan Camaj.

 

“Više je nego očigledno i jasno da DPS-u i Vladi uopšte nije stalo do unapređivanja prava na lokalnu samoupravu građana sa ovog područja. Oni građane Malesije – Tuzi dozivljavaju isključivo kao svoje potencijalne birače koji treba da ostanu dio glasačke mašinerije DPS-a i na narednim lokalnim izborima u Glavnom gradu”, kazao je Camaj.

Uvjeren je da ni od ovog obećanja neće biti ništa.

“Koristim priliku da DPS-u i aktuelnoj vlasti u moje ime i ime Demokratske Crne Gore uputim najoštriji protest i upozorenje da niko nema pravo da zloupotrebom pozicija vlasti pokušava da politički trguje sa Ustavom garantovanim pravima građana na lokalnu samoupravu, jer, ROK definisan predlogom zakona Vlade - najvece ponizenje koje pamte gradjani Malesije u moru ponizenja koje nam je priredio DPS, za ovih nekoliko decenija”, smatra Camaj.

On podsjeća da je pitanje organizovanja područja Malesije – Tuzi, kao samostalne opštine aktuelno gotovo jednako dugo koliko i 27-mogodišnje vladanje DPS-a u Crnoj Gori.

“Takođe se zna da su DPS i Milo Đukanović građanima Malesije mnogo puta do sada obećali samostalnu opštinu. Obećanja su, po pravilu, davana uoči značajnih političkih dešavanja kada su DPS-u glasovi građana sa ovog područja bili izuzetno značajni”, kazao je on.

On tvrdi da su tajni I javni sporazumi o opštini Tuzi potpisivani uoči predjsjedničkih izbora Milo – Momir 1997. godine, referenduma o državno-pravnom statusu Crne Gore 2006. godine, usvajanje Ustava 2007, uoči Lokalnih izbora u Glavnom gradu 2014. i uoči Parlamentarnih izbora 2016. godine.

“Izmjenama i dopunama seta zakona iz oblasti lokalne samouprave usvojenim 28. decembra 2015, Tuzi i Zeta su postale opštine u sastavu Glavnog grada. Međutim, svjedoci smo da ni nakon 15 mjeseci od stupanja na snagu ovih zakonskoh rješenja faktički nije promijenjen njihov status, već i Tuzi i Zeta i dalje funkcionišu kao gradske opštine”, kaže on.

 

On kaže da Demokrate žele opštinu Tuzi odmah.

“Posmatrati ljude iz Malesije kao brojke za matematicki inzinjering DPS-a, je skandalozno i nedopustivo. Da sve bude jasno,ja licno i politicki subjekt kojem pripadam se svim kapacitetima zalazemo za punopravnu opstinu Tuzi, ali tu punopravnu opstinu želimo odmah,  bez ikakvih odlaganja bez daljih cekanja, jer građani Malesije to zasluzuju.”

Predsjednik Odbora Demokrata Glavnog grada, Vladimir Čađenović, kazao je da je počela akcija spasavanja vlasti u Glavnom gradu, po svaku cijenu.

On je rekao da su neshvatljivi i razlozi za izostavljanje stvaranja punopravne opštine Golubovci, kada se zna da je težnja i većinska volja građana Zete identična težnji i volji građana Malesije.

 On je DPS uporedio sa davljenikom koji se hvata za slamku.

„Ta slamka je, oni vjeruju, u ovom slučaju, zadržavanje prava glasa za Skupštinu Glavnog grada građanima Malesije, ali su rezultati nedavno održanih izbora pokazali da je DPS politički davljenik za koga spasa nema“, dodao je Čađenović.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније