Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan, Objavio: I. P. ]

27. 03. 2017. 08:36 >> 08:10
23

ŠABOVIĆ VJERUJE

Opozicija u prednosti u HN

Funkcioner Socijaldemokratske partije (SDP) Džavid Šabović kazao je da je izlazak opozicije na lokalne izbore u Herceg Novom 7. maja logičan korak jednako kao i bojkot nikšićkih izbora 12. marta.

Šabović je za Dan rekao da opozicija u Herceg Novom ima preko 4.000 glasova prednosti i da DPS tamo nema nikakvih šansi.

"Izvjesna je pobjeda opozicije u Herceg Novom. Važno je uzimati grad po grad, posebno Podgoricu iduće godine, što je put da DPS padne. Više niko ozbiljan ne dovodi u pitanje da je smjena vlasti preduslov bilo kakvog napretka u Crnoj Gori", rekao je Šabović.

Kako je istakao, odluka opozicije da bojkotuje lokalne izbore u Nikšiću bila je logična zbog svih dešavanja u vezi sa skidanjem imuniteta poslanicima DF-a i zahtjevom Specijalnog tužilaštva za njihovo hapšenje.

"Takva je odluka donijeta, iako je to bila teška odluka jer je opozicija u Nikšiću bila blizu pobjede. Sam rezultat tih jednopartijskih izbora najbolje je pokazao da DPS u Nikšiću jedva ima podršku trećine birača. Vidjeli smo da je bilo čak 11 odsto nevažećih glasova, što jasno govori kakvi su bili pritisci na građane da izađu na izbore", kazao je Šabović.

Kako je dodao, treba nastupiti na izborima u Herceg Novom i uzeti taj grad, "jer opozicija ima 4.000 glasova prednosti u odnosu na Demokratsku partiju socijalista".

"Izlazak na izbore u Herceg Novom je logičan potez, jer je jasno da počinje pad DPS-a i da opozicija mora da uzima grad po grad. Osvojena je vlast u Budvi i Kotoru, a tek počinje sklanjanje DPS-a sa vlasti u drugim opštinama i, konačno, njihov gubitak vlasti na državnom nivou. To je proces koji je nezaustavljiv", uvjeren je Šabović.

On smatra da je opozicioni bojkot na državnom nivou dao rezultate, da i dalje mora biti jedinstven i da se ne smije prekidati dok vlast ne pristane na uslove koji su joj postavljeni ponavljanje izbora na državnom nivou, puna istraga o "državnom udaru" i obezbjeđivanje uslova da glasanje bude sasvim regularno.

"Znak straha DPS-a je i stalni Markovićev poziv opoziciji da uđe u Vladu, što ne smije biti prihvaćeno jer opozicija može da napravi samo vladu bez DPS-a, koja bi pripremila prve fer izbore i trasirala put za izlazak zemlja iz teške političke, institucionalne i ekonomske krize", naglasio je Šabović.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније