Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

27. 03. 2017. 13:29 >> 13:07
19

U ČETVRTAK

Nikšić: Protest DF-a, Demosa i SNP-a

Demokratski front (DF), Socijalistička narodna partija (SNP) i Demos održaće u Nikšiću u četvrtak protest i zatražiti poništenje izbora od 12. marta.


"Protestni skup DF, SNP i Demosa održaće se u četvrtak, i na njemu će se zatražiti poništenje izbora od 12. marta, ponavljanje izbora i braniti većinska volja Nikšićana. Očekujemo da nam se u ovim aktivnostima priključe svi oni koji su bojkotovali izbore u Nikšiću 12. marta", poručeno je iz nikšićkog odbora DF-a.

Iz DF-a navode da uspješan bojkot lokalnih izbora u Nikšiću, kao i zajednički skup koji su imale skoro sve opozicione političke stranke u gradu pod Trebjesom petak pred izbore, obavezivali su na odgovorno djelovanje i u periodu "nakon što su Nikšićani pokazali da Demokratska partija socijalista (DPS) vlada u tom gradu bez podrške najvećeg dijela njegovih stanovnika".

Bojkot je, kako su rekli, bio uspješan i zbog toga što su građani Nikšića očekivali da se zajednički skupovi opozicije, protestnog karaktera, nastave i nakon tih jednopartijskih izbora i da nikšićka opozicija krene u zajedničku borbu za poštovanje volje građana.

"DF je shvatio poruku građana, i sa željom da se njihova volja ispoštuje inicirao sastanke opozicionih subjekata u Nikšiću kojima bi se definisale zajedničke aktivnosti u narednom periodu koje su podrazumijevale i protestne skupove", navodi se u saopštenju DF-a.

Međutim, dodaje se, brzo se upalo u kolotečinu "kružoka Demokrate – URA – Socijaldemokratska partija (SDP)".

"URA nije htjela na proteste ako neće Demokrate, a Demokrate nisu htjele na proteste ako to ne bude želio SDP, krijući se iza opozicionog jedinstva. Na taj način je pokazana neodgovornost prema većinskoj volji koju su Nikšićani pokazali bojkotom izbora davši nama iz opozicije tako smjernice za dalje djelovanje", ocijenjeno je iz DF-a.

Kako dodaju, vrlo je moguće i da je u svemu tome bio presudan odnos ovih političkih stranaka prema članstvu Crne Gore u NATO-u.

"Što se tiče Ure i SDP-a, oni su i ranije najavljivali da im je NATO apsolutni prioritet, dok Demokrate to pitanje nijesu tako visoko vrednovale. Ali, moramo naglasiti činjenicu da se ove tri organizacije, pored stranaka iz vlasti, jedine nijesu ni osvrnule na obilježavanje godišnjice NATO agresije na Crnu Goru, a da ne govorimo o odavanju pošte žrtvama toga zločina", rekli su iz DF-a.

Iz tog političkog saveza, kako su rekli, najdobronamjernije, i u cilju poštovanja većinske volje građana Nikšića, mole kolege iz te tri stranke da se vode interesima građana Nikšića i da im odnos prema NATO-u ne bude prioritet, makar na lokalnom nivou.

"Geslo 'prvo država pa demokratija' sada ne smije da se pretvara u 'prvo NATO pa demokratija' jer će se nakon toga osmisliti novi slogan koji će opet DPS štititi od većinske volje naroda", poručeno je iz DF-a.

DF je, kako su saopštili, spreman na zajedništvo "i očekuje da URA, SDP i Demokrate preispitaju sadašnje stavove. Nikšiću je potrebno naše zajedništvo, a potrebno je i Crnoj Gori".

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније