Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

27. 03. 2017. 13:58 >> 13:44
4

LOKALNI IZBORI

SDP i URA zajedno u Novom

Socijaldemokratska partija (SDP) i Građanski pokret URA nastupiće u koaliciji na lokalnim izborima u Herceg Novom koji će biti održani 7. maja.

Predsjednik Opštinskog odbora SDP-a u Herceg Novom, Dragan Šimrak, kazao je da je cilj koalicije zaustavljanje pohare u toj opštini i smjena vlasti.

On je poručio da je koalicija otvorena za sve koji se bore za promjenu vlasti i koji u programima imaju evroatlantske integracije Crne Gore.

„Ova koalicija će činiti okosnicu buduće vlasti u Herceg Novom“, rekao je Šimrak na konferenciji za novinare.

Predsjednik hercegnovskog Odbora URE, Nikola Radman, rekao je da su u toj partiji opredijeljeni da se u Herceg Novom zaustavi "pohara urađena na štetu cijelog grada".

„U ovoj političkoj borbi ćemo se bazirati na ekonomokom programu, a ubrzo će koalicija SDP – URA da izađe sa programom koji će se posvetiti pitanjima od ekonomskog značaja za Herceg Novi“, naveo je Radman.

On je dodao da je naziv koalicije „Pobjeda je tek početak SDP URA“.

Funkcioner URE, Dritan Abazović, rekao je da je glavni cilj koalicije rušenje Demokratske partije socijalista (DPS) na lokalu i pružanje građanima odgovorne i moderne vlasti koja će grad, koji je plućno krilo turističke Crne Gore, staviti u funkciju lokalnog stanovništva i cijele države.

On je istakao da koalicija znači da su SDP i URA donijeli definitivnu odluku da nastupe na izborima u Herceg Novom.

„Razlog je vrlo prost, ostali politički subjekti iz opozcije su ranije iznijeli stavove da žele da učestvuju, predstavili su nosioce lista i, skladno tome, uvijek smo spremni da djelujemo jedinstveno u opoziciji. Mi smo sa SDP-om odlučili da nastupimo na izborima u Herceg Novom i građanima damo opciju koja je nešto što bi moglo da bude vrijednost više u ovom izborom ciklusu“, rekao je Abazović.

On je naveo da ne sumnja u opozicionu pobjedu u Herceg Novom. „Makar u Herceg Novom pobjeda se ne dovodi u pitanje“.

Upitan koliko je principijelno učešće na izborima u Herceg Novom, Abazović je kazao da u Crnoj Gori vlada potpuna politička šizofrenija koju je upostavila aktuelna nelegitmna vlast.

„Zbog takvih razloga smo imali incident na zadnjem danu prije predaje lista u Nikšiču gdje su potpuno nepotrebno podignute tenzije u Crnoj Gori koje su uslovile jednoglasnu odluku opozicije da bojkotuje izbore u Nikšiću“, rekao je Abazovoć.

On je ponovio da zahtjev opozicije ostaje isti i da se odnosi na ponavljanje parlamentarnih izbora sa izborima u Nikšiću.

„Bojkot ima smisla samo ako su svi opozcioni subjekti u bojkotu. S obzirom na to da se pojavio prvo jedan, a zatim i drugi vrlo relevantan politički subjekt na opozicionoj sceni koji su rekli da nema incidentanih vanrednih okolnosti, onda je bilo potpuno logično da nastavimo izborni ciklus“, smatra Abazović.

Potpredsjednik SDP-a, Raško Konjević, kazao je da ta partija i URA nikada nijesu učestvovali u vlasti u Herceg Novom i da ne snose odgovornost za loše ekonomsko i političko stanje u toj opštini.

On je ocijenio da je vlast DPS-a u Herceg Novom rasprodala resurse u toj opštini u bescijenje.

„Nećemo dozvoliti da Institut „Simo Milošević“ i drugi vrijedni objekti na teritoriji opštine Herceg Novi budu u bescijenje rasprodavani raznoraznim stranim investitorima“, naveo je Konjević.

On je poručio da se nada da će građani Herceg Novog prepoznati krivnju onih koji su radili loše po tu opštinu i datu šansu URI i SDP-u da pokažu novi ugao političke borbe i novi odnos prema lokalnoj vlasti koja mora biti više posvećena zaštiti onoga što se nalazi na njenoj teritoriji i stvaranju većih šansi za zapošljavanje.

Na pitanje da li opozcija izlazi samo na izbore gdje misle da će da pobijediti, Konjević je kazao da opozcija nije namjeravala da bojkotuje izbore u Nikšiću.

„Što se tiče Nikšića, imali smo jednu potpuno vanrednu situaciju, gdje je samo dan prije predaje lista opozicija smatrala da su potezi tužilaštva nešto što može da utiče na izbornu atmsferu u Nikšiću i da se takvim potezima državnih organa ne doprinosi adekvatnoj političkoj atmosferi u kojoj se mogu održati izbori“, naveo je Konjević.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније