Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

27. 03. 2017. 14:12 >> 13:46
21

PEJOVIĆ OCIJENIO

Ratifikacija u predviđenom roku

Proces ratifikacije crnogorskog Protokola o pristupanju NATO-u biće završen u predviđenom vremenu, smatra ministar evropskih poslova, Aleksandar Andrija Pejović.

Upitan koliko je realno da proces ratifikacije članstva u NATO u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) bude gotov u četvrtak, Pejović je kazao da Senat ima svoje procedure.

On je saopštio da u tom slučaju ništa ne zavisi od Crne Gore.

"Mi imamo uvjerenja od svojih američkih partnera da će ovaj proces doći do kraja", rekao je Pejović novinarima nakon konferencije povodom 60. godišnjice potpisivanja Rimskih ugovora.

On je ocijenio da je proces ulaska u NATO značajan i zbog Evropske unije (EU), jer se radi o istim zemljama.

"Ti procesi se nadopunjuju", dodao je Pejović.

Kako je kazao, završetak ratifikacije crnogorskog Protokola u SAD i Španiji sigurno će pripremiti Crnu Goru da, kao buduća članica NATO-a u vrlo skoroj budućnosti, još bolje odgovori izazovima koji su pred njom kada je u pitanju pregovarački proces za ulazak u EU.

"Nakon završetka ovih procesa možemo biti sigurni da Crna Gora temeljito i stabilno nastavlja putem ulaska u EU", zaključio je Pejović.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније