Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavila R.B. ]

28. 03. 2017. 17:04 >> 16:38
1

OCJENA DPS-A

Razotkriveno licemjerstvo opozicije

Licemjerstvo opozicionih partija potpuno je razotkriveno nakon lokalnih izbora u Nikšiću i uoči izbora u Herceg Novom, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Kako navode iz te partije, onim upućenijim u politička zbivanja, sve je bilo jasno još mnogo ranije, kada su u crnogorskoj Skupštini pravljeni razni dilovi između opozicije i dijela tadašnje vlasti, isključivo za, kako su rekli iz DPS-a, spas funkcija i fotelja.

"Danas, poslije slavodobitnih višemjesečnih izjava o „nikad većem jedinstvu opozicije“, nema ni govora o bilo kakvoj sinergiji među tim partijama, koje se ne mogu dogovoriti ni oko elementarnih principa, a kamoli oko krupnijih stvari. Sami su priznali – lagali su“, kaže se u saopštenju DPS-a.

Kako se dodaje, nepriznavanje rezultata parlamentarnih izbora od 16. oktobra prošle godine, a priznavanje istovremeno održanih lokalnih u Budvi i Kotoru gdje je opozicija pobijedila, najbolje je nacrtalo smjer kojim će se kretati njihovo djelovanje.

"Po principu „priznajemo i prihvatamo samo ono što nama odgovara“, odlučili su da bojkotuju lokalne izbore u Nikšiću, jer su bili svjesni da će ih ubjedljivo izgubiti. Onda se dio njih pred same izbore dozvao pameti i priznao da je bojkot glupost i time izazvao novi talas svađa među opozicionarima“, rekli su iz DPS-a.

Sada se, kako dodaju, ista priča ponavlja oko protesta koje Demokratski front (DF) organizuje u Nikšiću, „ne znaju ni sami više zbog čega, tek da bi se protestovalo“.

"Ni široke podrške, ni jedinstva, spala knjiga na DF, Demos i Socijalističku narodnu partiju. Istovremeno, računajući da mogu pobijediti u Herceg Novom, „principijelno“ su odustali od apsolutnog bojkota i hrabre se međusobno da okušaju sreću još jednom“, saopšteno je iz DPS-a.

Pozicija DF-a je, smatraju u DPS-u, jasna – oni spašavaju sopstvenu kožu od suočavanja sa odgovornošću i istinom o pokušaju terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra prošle godine. 

"I za taj cilj će učiniti sve, od nepriznavanja rezultata izbora, preko bojkota, do novih pokušaja opstrukcije pravosudnih organa. Oni više nijesu briga političkog života Crne Gore, već državnih institucija koje se bave svim njihovim nedjelima“, dodaje se u saopštenju.

U DPS-u smatraju da najlicemjerniju ulogu u opozicionim redovima ima „takozvana samoproglašena „građanska“ opozicija, prije svega Socijaldemokratska partija (SDP) i URA“.

"Te dvije strančice zdušno podržavalju DF u svemu, od nepriznavanja rezultata parlamentarnih izbora, preko bojkota, do odbrane lidera tog saveza osumnjičenih za pokušaj terorističkog napada.Oni su i bili najglasniji u tvrdnjama o jedinstvu opozicije. Naravno, njihova podrška DF-u bila je motivisana isključivo namjerom da na leđima neuporedivo većeg od sebe, ma ko to bio, eventualno pokupe još neki jeftin politički poen“, kazali su iz DPS-a.

Kad su, kako se dodaje u saopštenju, vidjeli da kola DF-a nezaustavljivo kreću nizbrdo i da nemaju šta da traže u fondu njihovih glasova, „lagano peru ruke od sve podrške koju su pružali ne samo formalnoj politici tog saveza, već i zlim planovima koje je DF imao za Crnu Goru i njene građane“.

"Zato su sad požurili da kažu kako neće na proteste u Nikšiću sa DF-om, te da će SDP i URA zajedno nastupiti u Herceg Novom, da preduprijede eventualne pokušaje pregovora o zajedničkom nastupu opozicije. Kao da ih ljudi do juče nijesu gledali ruku pod ruku sa liderima DF-a, na protestima žena koje je organizovao upravo ovaj savez“, kaže se u saopštenju DPS-a.

Kako je ocijenjeno iz te partije, Nikšić i Herceg Novi su razotkrili svakoga od njih pojedinačno.

"A poruke koje upućuju jedni drugima samo su potvrdile da interes države i građana nije njihov cilj, već isključivo borba za prevlast i lidersko mjesto u opozicionom bloku. Nema tog političkog „višeg cilja“ koji može pomiriti i ujediniti toliki broj licemjernih i sujetnih gubitnika na jednom mjestu“, poručeno je iz DPS-a.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније