Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

28. 03. 2017. 17:52 >> 17:27

DEMOS H.NOVI

Razgovaraće s opozicijom o učešću na izborima

Objektivno ne postoje uslovi za održavanje fer i slobodnih izbora u Herceg Novom, ocijenio je lokalni odbor DEMOS-a. Ali, iako smatraju da je bojkot i ovih lokalnih izbora najprimjereniji, DEMOS je spreman da učestvuje na njima ukoliko ostali opozicioni subjekti ostanu pri najavljenoj spremnosti da učestvuju na novskim izborima.

Kako je saopšteno iz DEMOS-a, na sinoć održanom sastanku lokalnog odbora u Herceg Novom, kome su prisustvovali čelni ljudi stranke, Miodrag Lekić i Goran Danilović, razmatrana je predizborna situacija u ovom gradu, "uz osvrt da objektivno ne postoje uslovi za održavanje fer i slobodnih izbora, kao posljedica opštih političkih prilika u Crnoj Gori". 

"Ponovljena je zabrinutost DEMOS-a zbog odbijanja krnje parlamentarne većine da se zakaže datum održavanja novih državnih parlamentarnih izbora, jer se na takav način produbljuje kriza i dovode u pitanje svi izborni procesi na lokalnom nivou koji se u međuvremenu održavaju", navodi se u saopštenju.

Iako DEMOS smatra da je bojkot lokalnih izbora u Herceg Novom "opcija naprimjerenija objektivnom stanju u zemlji", lokalna struktura stranke je spremna da učestvuje na izborima, "ukoliko ostali opozicioni subjekti ostanu pri najavljenim medijskim stavovima o tome da će učestvovati na novskim izborima".

"S tim u vezi, a uz saglasnost predsjednika stranke i predsjednika IO, određena je tročlana delegacija novskog DEMOS-a koja će u narednih nekoliko dana sagledati mogućnost održavanja lokalnih izbora u komunikaciji sa svim zainteresovanim opozicionim subjektima, a eventualno i načinu nastupa, odnosno učešća na njima", saopštili su iz te stranke.

Delegaciju DEMOS-a čine: Marko Mirjanić, dipl. pravnik, Dragomir Drago Danilović, privatni preduzetnik i Boris Čeprnjić, dipl. ing. nautike.

"Zbog raznih spekulacija u javnosti, DEMOS, držeći se stava o bojkotu kao principijelnom rješenju, ukazuje da do ovog trenutka nije vodila nikakve pregovore sa drugim opozicionim partijama o mogućem koalicionom nastupu", zaključuje se u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније