Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

29. 03. 2017. 15:41 >> 15:17
3

REAGOVANJE ORLANDIĆA

SDP postao antievropski i antievroatlanski

Od najuspješnije evropske priče, SDP je postao dio antievropskog i antievroatlanskog vođstva sa kojima zajednički pokušavaju da unište dugo godina mukotrpno stvaranu stabilnost, saopštile su Socijaldemokrate Crne Gore.

"Iako smo u jučerašnjem saopštenju prikazali realnu, činjeničnu sliku političkog stanja u Herceg Novom, sa adrese Stranke dubokog posrtanja (SDP) stigao je odgovor bez ikakvog pomena o Herceg Novom, iako u potpisu stoji OO SDP Herceg Novi", naveo je u reagovanju koordinator Socijaldemokrata za južnu regiju, Danilo Orlandić.

Orlandić je juče ocijenio da će glas za koaliciju SDP-a i Ure na lokalnim izborima u Herceg Novom biti glas za Demokratski front (DF), nakon čega je iz SDP-a saopšteno da lider SD-a Ivan Brajović personifikuje četničku ideologiju.

Orlandić je danas istakao da je u pitanju odgovor prepun uvreda i neistina, a u nedostatku činjenica.

"Ipak, svi vrlo dobro znamo u kojoj se kuhinji kuvaju najprizemnije, možemo reći uličarske fraze, kojima, kao što vidimo, SDP pribjegava poput svojih novih/starih koalicionih partnera u Kolašinu, Budvi i Kotoru. Uvrede govore o onima koji ih saopšte, a neistine o njihovom vrjednosnom poimanju života i politike. Istina boli, a ona je takva da ste postali partija bez jasnog pravca djelovanja, a nažalost postajete i partija uličarskih manira", saopštio je Orlandić.

On je istakao da je spominjanje izvjesnog Milete Pavićevića loš pokušaj da se opravda koaliranje sa onima koji su u ideološkoj ravni sa istim tim Miletom.

"Aktuelno rukovodstvo SDP-a najbolje opisuje jedna scena iz naše domaće serije Božićni ustanak, kada Niko pita svog brata od strica: "Kako se zovu oni koji sarađuju sa okupatorima?“", naveo je Orlandić.

On je poručio da sve ono dobro i plemenito što je uradio SDP, rukovodstvo će potrijeti.

"Od najuspješnije evropske priče, postali su dio antievropskog i antievroatlanskog vođstva sa kojima zajednički pokušavaju da unište dugo godina mukotrpno stvaranu stabilnost. Od podrške evropskih socijalista i drugih relevantnih međunarodnih adresa, došli su do podrške ruskih i crnogorskih gubernatora. Od časne istorijske uloge koju su imali, došli su do toga da budućnost nemaju. To nije prvi put u Crnoj Gori da se dešava", naglasio je Orlandić.

On je naveo da je Socijalemokatama žao nam što će, kako je ocijenio, SDP doživjeti sudbinu onih koji su bili opijeni svojom veličinom i nerealnom slikom o sebi - sudbinu potpune političke marginalizacije.

"Socijaldemokrate će, kao istinski sljedbenici izvornih socijaldemokratskih vrijednosti, nastaviti onamo gdje smo svi zajedno stali prije dvije godine, a budite sigurni da nećemo biti dio onih koje je najbolje opisao lik u seriji Božićni ustanak. Jedno je sigurno kada je u pitanju rukovodstvo SDP-a - od vlasti ste daleko, a za ulicu nikad spremniji", zaključio je Orlandić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније