Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Pobjeda,I.Š. ]

10. 04. 2017. 08:15 >> 07:50
28

MILOŠEVIĆ UVJEREN

"Crna Gora će u NATO, dio opozicije u parlament"

Lično vjerujem da će, nakon ulaska Crne Gore u NATO, biti sasvim realan povratak većeg dijela opozicije u parlament. Očekujem da političke tenzije budu manje, a prostor za dogovor širi – kaže za Pobjedu Tarzan Milošević, politički direktor DPS-a. Milošević je poručio da bojkot parlamenta nije nikome donio dobro.

 

 

 

 


Smatram da sve nedoumice i nesporazume treba rješavati u parlamentu. Bojkotom se ne pokazuje snaga, već slabost da se u direktnoj komunikaciji suprotstave različitim mišljenjima i argumentacijama – rekao je Milošević.

POBJEDA: Opozicija istrajava u zahtjevu za vanredne parlamentarne izbore. Koliko je realno očekivati da DPS otvori prostor za priču u tom smislu?

MILOŠEVIĆ: Iako su oktobarski parlamentarni izbori bili praćeni od do sada najvećeg broja domaćih i stranih posmatrača još od referenduma, iako su u zvaničnom izvještaju Posmatračke misije OEBS/ODIHR i drugih međunarodnih faktora ocijenjeni kao fer i slobodni, opozicija bojkotuje rad parlamenta, neosnovano zahtijevajući nove izbore.

DPS neće pristati na ponavljanje izbora. Za nas su to bili potpuno regularni izbori, sa izlaznošću građana koja je bila mnogo veća nego na prethodnim izborima.

POBJEDA: Čini se da nikada nije bio dublji jaz između vlasti i opozicije. Je li Crna Gora u političkoj krizi?

MILOŠEVIĆ: Ne možemo govoriti o krizi ako imamo regularno izabranu Vladu na čelu sa premijerom Duškom Markovićem, koja radi punim kapacitetom i ispunjava sve planom zacrtane obaveze uz blagovremeno i kvalitetno realizovanje budžeta i obaveza prema strateškim državnim procesima pristupanja EU i NATO. Imamo i parlament koji funkcioniše sa 42 poslanika, ali svjesni činjenice da 39 poslanika ne prisustvuje sjednicama, i značajan dio građana koji im je dao podršku nema priliku da čuje stavove o izuzetno značajnim državnim, političkim i životnim pitanjima.

POBJEDA: Opozicija je odlučila da izađe na izbore u Herceg Novom, iako je bojkotovala one u Nikšiću. Kako to komentarišete?

MILOŠEVIĆ: Opozicija je bojkotovala izbore u Nikšiću, održane 12. marta ove godine. Neutemeljenost njihovih razloga za bojkot najbolje se ogleda u činjenici da priznaju rezultate u Budvi i Kotoru, gdje su imali većinsku podršku na lokalnim izborima 16. oktobra. To potvrđuje i najava da će učestvovati na izborima u Herceg Novom 7. maja, gdje očekuju pobjedu, dok su dobro procijenili da u Nikšiću nijesu imali nikakvih šansi. Pokazalo se kao veoma ispravna odluka što DPS nije ušla u matricu opozicije, i što je učestvovala na izborima u Nikšiću po svim zakonskim procedurama, koji su još jednom potvrdili snagu i dominaciju naše partije u gradu drugom po veličini u Crnoj Gori.

POBJEDA: Liberalna partija nije zadovoljna realizacijom koalicionog sporazuma sa DPS-om. Ima li LP osnova za nezadovoljstvo?

MILOŠEVIĆ: Zajedničke vrijednosti koje dijelimo vezane za NATO i evropske integracije opredijelili su nas da na našoj listi bude Liberalna partija. Vjerujem da ćemo sve dogovoreno riješiti u neposrednoj komunikaciji, vodeći prvenstveno računa o zajedničkim strateškim ciljevima.

(Pobjeda)

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније