Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

18. 04. 2017. 20:00   >>  19:39 3

DEMOKRATE DPS-u

Mladost se ne može pobijediti

Na mladost se može udariti, što DPS s velikom upornošću čini, ali mladost ne može pobijediti niko, pa ni Demokratska partija socijalista, poručili su mladi Demokratske Crne Gore.

"U posljednjem saopštenju DPS je pokazao sav animozitet koji gaji prema mladim ljudima koji će spasiti ovu državu iz njihovih kandži. Prezir prema Mladim demokratama je prezir prema svim mladim ljudima. Funkcioneri DPS-a se vidno iznerviraju kada ih neko podsjeti da na mladima svijet ostaje i u bijesu čine sve da od tog svijeta ne ostane ništa. Mi smo odlučni da nešto ipak sačuvamo, ali ne, sebično, za nas, nego za generacije koje će tek ugledati ovu prelijepu zemlju", navodi se u odgovoru mladih Demokrata.

Oni DPS-u odgovaraju da ne postoji bolja potvrda da DPS nema nikakav odgovor na, kako navode, pobjede Demokratske Crne Gore od te da su udarili na ono čime su Demokrate najbogatije, a to je kažu "njihova mladost". Oni tvrde da je DPS iznio "brutalnu neistinu" kada je ustvrdio da mlade Demokrate, pronose ideju te partije za dnevnicu od 20 eura.

"To je izmišljotina velika kao novska Sahat kula. Nama je jasno da DPS, u svojim saopštenjima, svoje motive za bavljenje politikom, pokušava da projektuje na nas. Ono što, međutim, oni ne znaju, to je da smo potpuno drugačiji od njih", navodi se u saopštenju.

Ono što njih tjera da se, kažu, bore da ovu državu učine boljim mjestom za život nije novac.

"U tom slučaju ne bi bilo nikakve razlike između nas i njih. Nas vodi mladalačka energija, entuzijazam, optimizam i vjera u bolju budućnost, koja će doći sa konačnom pobjedom nad svakim ostatkom režima DPS-a", kaže se u odgovoru Demokrata.

Gospodo iz DPS-a, poručuju mlade Demokrate, dok su naši roditelji mukotrpnim radom zarađivali svoje plate, vi ste stavili katanac na njihove fabrike.

"Dok su nas roditelji tokom odrastanja upućivali na prave vrijednosti kako bi postali dobri ljudi, vaša djeca su navikavana da za noć potroše više nego što naše porodice zarade za mjesec. Danas, dok vaša djeca, o našem trošku, pohađaju najskuplje škole po inostranstvu, mi ostajemo u Crnoj Gori da se zajedno borimo protiv naopakog sistema koji ste uspostavili", navodi se u reagovanju.

Demokratska Crna Gora, poručuju, nije na taj način koncipirana.

"Vama je to, naravno, nerazumljivo, jer ste naviknuti da svoju podršku opciji koju zastupate odmah i naplatite, bilo da je u pitanju prodaja glasa ili rad u kampanji. Tako ste koncipirani jedino vi i jedino vi ćete imati članove i simpatizere samo dotle dok budete u mogućnosti da to finansijski izdržavate", poručuju Demokrate.

Mladi Dekratske Crne Gore poručuju da bi za njih bila uvreda ako bi im partija kojoj pripadaju ponudila dnevnice.

"Zato što bi se znalo da onda kampanju koju sprovodimo, sprovodimo isključivo u svom, a ne u opštem interesu, a, gospodo iz DPS-a, onog trenutka kada se obziri sa opšteg plana prenesu na individualni, tada nastaje zlo. To bi trebalo da vam je dobro poznato jer ste upravo na ovaj način i sami postali zli. Ko, sem zlih ljudi, može da se usudi da kidiše na omladinu?", navodi se u odgovoru.

Demokrate poručuju da kampanju rade srcem, a ne novcem.

"Mladi volonteri Demokratske Crne Gore, svojom čašću i uz punu krivičnu i materijalnu odgovornost izjavljujemo da za kampanju "od vrata do vrata" nikada nijesmo primili ni jedan jedini cent i da je sve ono što je, u tom smislu navedeno u saopštenju na koje reagujemo, gola neistina", zaključuje se u reagovanju koje je potpisalo više desetina Mladih demokrata.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније