Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

18. 04. 2017. 22:51 >> 22:25
7

SKUP U NIKŠIĆU

Crnogorski građani ne žele u NATO

Crnogorski građani neće dozvoliti da budu na prevaran način uvedeni u NATO, poručeno je sa večerašnjeg okupljanja u Nikšiću, koje su organizovali Alternativa Crna Gora, Pokret Sloboda narodu i Pokret za neutralnost.

Anti-NATO skup, kod zgrade Opštine u Nikšiću, podržali su i aktivisti Socijalističke narodne partije (SNP) i Nove srpske demokratije (NOVA).

U ime Pokreta sloboda narodu Ljubica Gojković kazala je da se treba braniti pravo Crne Gore na izbor i njene Petrovićevske tekovine, ali da se tim očigledno ne bavi, nažalost, ni dio opozicije.

"Sve bi itekako trebalo da interesuje kukavičko uvlačenje, iza leđa narodu, Crne Gore u NATO", ocijenila je Gojković.

Ona je optužila vlast da želi da instalira "milosrdnog anđela u Crnoj Gori, kako bi Crnogorci mogli da vode nove ratove za mir, ali sada za tuđe interese i globalne igre".

"Oni žele da savijemo kičmu i dočekamo okupatore sa cijećem, koji će nas usrećiti isto onako kao Siriju, Irak, Libiju,Avganistan i mnoge druge širom svijeta. Ne dozvoljavaju nam referendum jer se boje glasa naroda, a uplašili su se od NATO šefova zbog čega nijesu dozvolili građanima da se ove godine poklone nevino stradalim žrtvama Nato agresije", kazala je Gojković.

Ona je upitala opoziciju koja se do sada "krila iza deklarativnog stava o referendumu o ulasku Crne Gore u NATO šta sada čeka", i pozvala ih da izađu na ulicu.

"Jer će u suprtonom biti jednaki kao i predstavnici Demokratske partije socijalista koji će u Skupštini glasati za pridruženje zločinakom paktu", navela je Gojković.

Boško Vukićević iz Pokreta sloboda narodu kazao je da su na jučerašnji dan "NATO fašisti" ubili Milicu Rakić, i pozvao okupljene da minutom ćutanja odaju poštu nastradaloj djevojčici.

On je rekao da crnogorski režim, umjesto da se zalaže za očuvanje privilegovanog statusa neutralnosti, čini sve da na prevaran i nasilan način gurne zemlju na liniju vatre u sukobu Rusije i NATO-a i prikloni je toj Alijansi.

Čelnik građanske partije Alternative Crna Gora Vesko Pejak rekao je da je jedini način da se skine vlast koja državu vodi u NATO ulica, na kojoj se, smatra on, jedino može ujediniti i opozicija.

"Jedino ulica rješava situaciju u Crnoj Gori, jer više se ne mogu čekati novi izbori da budu pokradeni. Koliko ćemo imati godina za četiri godine, i još četiri i tako u nedogled", upitao je Pejak.

On je rekao da je istina da se nasiljem ništa ne rješava, i zapitao ko je građane gurnuo u nasilje i doveo Crnu Goru u situaciju beznađa.

Predstavnik Alternative Vladimir Đapić naveo je da se potvrđuje stara izreka da se "zločinac vraća na mjesto zločina", i kazao da ne može da shvati "da žrtva priziva svog zločinca da se vrati kao što to radi crnogorska vlast tražeći NATO".

"To može da uradi onaj koji ima veliki lični interes i zbog toga se priziva dolazak zločinačkog NATO pakta, uprkos protivljenju građana Crne Gore", rekao je Đapić.

U ime NOVE Spasoje Tomić ocijenio je da je gotovo i da Crna Gora neće u NATO.

"Njen narod nije zaboravio ni malu Milicu Rakić, ni Oliveru, ni Juliju, Mihaila, nijednu žrtvu staradalu od te Alijanse", naveo je Tomić.

U ime SNP-a Aleksa Kankaraš rekao je da se "dobro pamti 24. mart 1999.godine i 78 dana i noći NATO agresije, kao i svaka žrtva te zločinačke vojne alijanse".

"Nećemo dozvoliti okupaciju. Stav SNP-a je jasan - Ne u NATO", poručio je Kankaraš.

U ime Pokreta za neutralnost Ognjen Jovović kazao je da oni "ljudi koji su dali sebi za pravo i mogu da uzmu suverenitet naroda za sebe, uzmu građanima pravo glasa, proklamuju fašizam".

On je poručio da će doći vrijeme kada će sve njihove odluke biti preispitane.

To će, prema riječima Jovovića, uraditi neka nova Skupština koja će za razliku od sadašnje biti legalna i legitimna.

"Kao što su nas uvukli u NATO bez pitanja, tako će nas morati salušati kada budemo raspisivali referendum o izlasku iz te organizacije", naveo je Jovović.

On je kazao da je narod jedinstven da ne želi da Crna Gora uđe u NATO.

Predstavnik Jugoslovenske komunističke partije Radislav Stanišić kazao je da bi, ulaskom Crne Gore u NATO, nastupile nesagledive posljedice po narod i državu.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније