Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

19. 04. 2017. 11:04 >> 10:38
2

CRNOGORSKA PORUČUJE

Novi da bude kapija na putu ka EU

Herceg Novi, kao najzapadniji grad Crne Gore treba i mora da bude crnogorska kapija na putu ka Evropskoj uniji, smatraju u Crnogorskoj.

 

Iz te partije smatraju da pomirljiva politika Crnogorske ima svoje mjesto u multietničnom Herceg Novom.

“Crnogorska je partija građanske orijentacije opredijeljena da očuva dostojanstvo svakog pojedinca i da pruži pomoć socijalno ugroženim kategorijama, bez obzira na nacionalnu, vjersku, rodnu ili seksualnu pripadnost, jer je to jedini ispravni put države kojoj je stalo do svih njenih građana”, navodi se u saopštenju.

Na putu ka EU žele da se Novi razvija u modernu sredinu, konfornu za sve njegove građane, poštujući ogromno kulturno-istorijsko nasljeđe i tradiciju, što podrazumijeva odgovorno upravljanje ogromnim resursima kojima raspolaže.

“Upravo ti resursi su preduslov za turizam – osnovnu privrednu granu Herceg Novog. Međutim, razvoj turizma podrazumijeva stabilnu i uređenu lokalnu upravu, ali i državu koja će svojim građanima garantovati sigurnost života i rada, a potencijalnim stranim ulagačima sigurnost poslovanja”, navode iz Crnogorske.

Smatraju da razvoj grada mora biti povezan sa razvojem države, jer bez te korelacije, bez obzira na političke stavove, nema napretka ni Herceg Novog ni Crne Gore.

“Da bismo ostvarili te naše, a možemo reći i ciljeve svih onih koji kao i mi žele dobro ovom gradu, mi u Crnogorskoj smo mišljenja da odmah treba da se prestane sa velikom pričom, a da počne da se radi. Zato je krajnje vrijeme da neki novi ljudi, zagledani u budućnost, a ne u prošlost, preuzmu kormilo i na vjetrovima modernog patriotizma povedu Herceg Novi i Crnu Goru u svjetliju budućnost”, zaključuju u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније