Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

19. 04. 2017. 15:38 >> 15:13

DARMANOVIĆ - NUNES

Puna podrška članstvu u NATO

Američki kongresmen, Devin Nunes je pozdravio ostvareni napredak i reforme koje je Crna Gora sprovela na svom evroatlanskom putu i iskazao punu podršku njenom predstojećem članstvu u NATO, što je, između ostalog, potvrđeno i nedavnim okončanjem postupka ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u u Sjedinjenim Državama.

Ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović razgovarao je danas sa delegacijom američkog Kongresa, na čelu sa kongresmenom Devinom Nunesom, koja boravi u radnoj posjeti Crnoj Gori, saopštili su iz tog resora.

Kako navode, Nunes je pozdravio ostvareni napredak i reforme koje je Crna Gora sprovela na svom evroatlanskom putu i iskazao punu podršku njenom predstojećem članstvu u NATO, što je, između ostalog, potvrđeno i nedavnim okončanjem postupka ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u u Sjedinjenim Državama.

"Ohrabrio je nastavak napora u pravcu daljeg jačanja institucija sistema, demokratizacije društva i ekonomskog razvoja", navode u saopštenju.  

Ističu da je Darmanović zahvalio na podršci koju su Sjedinjenje Države odnosno američki Kongres, u kontinuitetu pružali Crnoj Gori u ostvarivanju njenih evroatlanskih aspiracija.

"Naglasio je da Crna Gora ostaje posvećena reformama i da će kao nova saveznica nastaviti da konstruktivno doprinosi zajedničkom sistemu vrijednosti i regionalnoj stabilnosti", dodaju u saopštenju.

U kontekstu predstojećeg punog članstva Crne Gore i savezništva u okviru NATO, navode da su razmijenjena mišljenja o potencijalima za dalju nadgradnju strateškog partnerstva dvije države i modalitetima suočavanja sa bezbjednosnim i drugim izazovima na regionalnom i globalnom planu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније