Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

20. 04. 2017. 14:37 >> 14:11

RAKOČEVIĆ BEČIĆU

Vratite mandate, a transfer funkcionere zadržite

Predsjednik Kluba Mladih DNP Bijelo Polje Radovan Rakočević pozvao je lidera Demokrata Aleksu Bečića da vrati odborničke mandate koji su Demokratskom Frontu, kako je rekao, opljačkani u Pljevljima, a da “transfer funkcionere zadrži bez kusura”.

 

On je optužio Demokrate da su brzo zaboravili da su zahvaljujući upravo „retrogradnom“ DF-u  dobili dva predsjednika opština, u Kotoru i u Budvi, i da je krajnje sebičan i neumjesan pokušaj da opozicionii trijumf u ova drva grada  privatizuju i pokušaju predstaviti kao isključivo njihov uspjeh.

“Demokratski front je na vrijeme upozorio javnost na političku korupciju kojoj su na opšte zaprepašćenje neupućenih pribjegle „Demokrate“,  koristeći  metode preko kojih Demokratska partija socijalista godinama mijenja izbornu volju crnogorskih građana, i to vrbovanjem funkcionera i otimanjem mandata od drugih, podvodeći ih pod svoje skute i za svoje interese”, navodi se u saopštenju Rakočevića.

On konstatuje da Demokratska Crna Gora pokušava da profitira u mometu kada Demokratski  front vodi ključni politički rat protiv “mafijaške hobotnice koja je zarobila Crnu Goru”.

“Pozivamo javno Aleksu Bečića da vrati odborničke mandate koji su Demokratskom Frontu opljačkani u Pljevljima, a da transfer funkcionere zadrži bez kusura jer je direktno involviran u ovu političku transakciju. U suprotnom, „Demokrate“  će   nedvosmisleno potvrditi privrženost političkoj korupciji iz koje proizilaze, uz napomenu da između krađe mandata i krađe državnih resursa na novou principa nema nikakve suštinske razliike”, navodi se u saopštenju.

Rakočević naglašava da u svemu tome ima krivično pravne odgovornosti zbog čega će u slučaju da ne vrat ono što su oteli, razmotriti i podizanje krivične prijave.

“Iako nam je prioritet očuvanje opozicionog jedinstava Demokratski front ne može i neće ostati nemušt na kontinuirane perfidne napade s leđa koji se dešavaju u trenutku kada se protiv nas vodi lažni i montirani sudski proces u aferi  „Državni udar“. Simptomatično je da se trenutak napada na nas poklapa u trenutku podizanja lažne optužnice, a da li iza koordinirane agresije na DF stoji i isti potpis pokazaće vrijeme”, navodi Rakočević.

On napominje Demokrate da većinu u Budvi ne čine samo sedam njihovih odbornika, kao što većinu u Kotoru ne čini smo njihovih pet odbornika, nego kompletna opozicija zajedno, a da su gradonačelnici iz njihovih redova samo izraz dobre volje ostalih i ništa više.

“To što ste mladi i nesikusni, nikako vas ne abolira  od često nevaspitanog javnog nastupa u  prvom licu jednine, kao ni rovarenja po opozicionim redovima.  Zato ako hoćete,  da se „gledamo u očima“ i da  gradimo opoziciono jedinstvo morate pokazati elementarno političko i svako drugo uvažavanje i pod hitno prestati da se koristite DPS tehnikama, otimanja tuđeg. To što kraduckate odbornike od DF-a, sa leđa i u trenutku kada bijemo frontalanu bitku sa DPS-om, jasno pokazuje koji je vaš politički put”, poručuje Rakočević.

On je kazao da javnost sada ima priliku da se uvjeri da princip na kojima počiva politika Demokrata glasi:  „krađe i svađe“.

“Cilj Demokratskog fronta je da crnogorskog diktatora smijenimo, ali ne da bi na vlast došao drugi. Na tom putu naš protivnik će biti i svako onaj ko počne da liči na DPS i ko počne da mu pomaže.  Jednostavno MI nećemo  dozvoliti da  dvoipodecenijsku  opozicionu doslednost pravare oni koji nemaju stav ni o jednom bitnom pitanju i na to nas obavezuje nedvosmislena podrška slobodnih građana”, navodi on.

Rakočević je poručio demokratama da to što imaju prostor u medijima, ne znači das u na pravom putu.

“Na političkoj sceni su se i do sada pojavljivale političke partije „trećeg puta“ koje su umislile da mogu da sole pamet principijelnoj atnirežimskoj opoziciji, i po pravilu, te novonastale opozicione „super star“ partije su  završavale u krilo DPS-a. A u početku su isto tako govorile da neće nikada sa DPS-om i podnosile su krivične prijave protiv funkcionera DPS-a. Simptomatično je da najveći prostor dobijete kada napadate DF, a jasno je i kome to jedino odgovara. Onome čiji je DF najveći protivnik, DPS-u, Dušku Markoviću i Milu Đukanoviću. Time se apsolutno svrstavate u kategoriju pomagača DPS-a”, kaže u saopštenju.  

Rakočević je poručio Demokratama da se manue pomenutih metoda, i napada na kolege iz opozicije, da se uzdignu iznad uskostranačkih interesa.

“I da se konačno ozbiljno i iskreno posvete borbi protiv odnarođene crnogorske vlasti a svakom ko se odvaži na taj časni put, Demokratski front će uviijek biti iskren i pouzdan saveznik.” 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније