Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

20. 04. 2017. 18:24 >> 20:01
2

LEKIĆ OCIJENIO

"DPS simulira redovno stanje u zemlji"

Uprkos pokušaju vlasti da simulira redovno stanje u zemlji, građani su duboko svjesni ne samo ekonomsko-socijalne drame, već i institucionalne blokade koju najeklatantnije izražava krnji parlament, sa polovinom izabranih poslanika u njemu, kazao je predsjednik Demosa Miodrag Lekić, tokom oproštajne posjete ambasadora Austrije u Crnoj Gori, Johana Freliha.

Lekić se Frelihu zahvalio i izrazio uvažavanje na posvećenom radu tokom njegovog mandata, kojim se kako je ocijenio, pokazao ne samo kao prijatelj Crne Gore, već i kao neko ko je pokušavao da doprinese osvajanju demokratskih vrijednosti u Crnoj Gori, dajući doprinos i bilateralnom odnosu dvije zemlje.

Kako su saopštili iz Demosa, na interesovanje ambasadora o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i mogućnostima prevazilaženja krize Lekić je prenio stavove DEMOS-a, a ukazujući na teško, pa i dramatično stanje u zemlji.

"Uprkos pokušaju vlasti da simulira redovno stanje u zemlji, građani su duboko svjesni ne samo ekonomsko-socijalne drame, već i institucionalne blokade koju najeklatantnije izražava krnji parlament, sa polovinom izabranih poslanika u njemu", kazao je Lekić.

Kako se navodi u saopštenju Lekić je kazao da je opozicija, uz neminovne razlike koje postoje, konstituisala bitne elemente za izlazak iz krize, među kojima je zahtjev za ponavljanje izbora, imajući u vidu kako je kazao, neregularnost izbora održanih 16. oktobra u uslovima zvanično objavljenog državnog udara.

"Ukoliko vlast nastavi sa neprihvatanjem demokratskog načina izlaska iz krize, DPS će morati da preuzme odgovornost za teške posljedice koje će uslijediti", kazao je Lekić.

On je ponovio i stav DEMOS-a da je referendum o ulasku Crne Gore u NATO jedina demokratska, fer i stabilna solucija.

"Ambasador se zahvalio na korektnoj saradnji tokom njegovog mandata, i izrazio očekivanja da će krizni elementi aktuelne političko-ekonomske situacije biti prevaziđeni širom pobjedom demokratskih principa i neophodnog dijaloga", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније