Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Beta; Objavila: J.B.Č ]

20. 04. 2017. 19:49   >>  19:32 1

O SITUACIJI U CG

Ruska TO demantuje Zaharovu

Ruska Turistička organizacija demantovala je navode Ministarstva spoljnih poslova da je u Crnoj Gori neprijatna situacija za Ruse i da treba da se čuvaju mogućih provokacija, navodeći da ne vide realne povode za takve tvrdnje.

Portparolka Turističke organizacije te zemlje Irina Tjurina izjavila je Intefaksu da turističke firme koje rade u Crnoj Gori nijesu primijetile bilo kakve negativne situacije prema Rusima i da, nasuprut, Crna Gora rado očekuje ruske turiste.

"Mi smo danas kontaktirali Ruse, saradnike turističkih firmi koji se nalaze u Crnoj Gori u okviru pripreme turističke sezone, kao i sa Rusima koji žive i rade u Crnoj Gori. Niko od njih nije primijetio nikakvu negativnost u odnosu na građane iz Rusije, to ne postoji čak ni na nivou razgovora. Suprotno, svi očekuju turističku sezonu, i veoma čekaju ruske turiste", rekla je Tjurina.

Prema njenim rečima, turizam je važna stavka u prihodima Crne Gore, i zbog toga ona sigurno neće "sjeći granu na kojoj sjedi".

Jedan od vodećih ruskih turističkih portala Tourdom naveo je da, po ocjenama eksperata, u izjavi portparolke Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove da u Crnoj Gori postoji nagli porast antiruskog raspoloženja, nema nikakvih činjenica, kao i da turisti nemaju razloga da se boje.

"Ja sam sada u Crnoj Gori i nikakvih dejstava koja mogu da se okarakterišu kao neprijateljska - nema. Očigledno je riječ o dubokoj politici i teško da će zaista uticati na turizam. Nema nikakvih osnova za antiruska raspoloženja", rekao je portparolu predsjednik kompanije PAKS Maksim Lobanov.

Sagovornik portala je dodao da u Rusiji susjednoj Bugarskoj, koja je član NATO-a, takođe nema antiruskog raspoloženja.

Zaharova je danas izjavila da u Crnoj Gori postoji nagli porast antiruskog raspoloženja - prema ruskom biznisu i ruskoj dijaspori, i upozorila da ministarstvo ne isključuje moguće provokacije u odnosu na njih.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније