Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

21. 04. 2017. 15:13 >> 14:49
1

MITROVIĆ PORUČUJE

Spriječiti odlazak mladih iz Novog

Lokalni izbori u Herceg Novom prilika su da se napravi prvi korak ka tome da se spriječi rastući trend odlaska mladih iz tog grada, saopštila je kandidatkinja za odbornicu koalicije SDP – URA, Jelena Mtirović.

Ona je navela da Novljani primijećuju česte nestanke vode, struje, gubljenje TV kanala nakon nevrenema, ali je, kako je kazala, najdominantiji i najtužniji od svih je nestanak generacije Novljana rođenih polovinom 70-tih, 80-tih i početka 90-tih godina.

“Generacija koju popularno zovemo “milenijalci” svoju lokalnu pripadnost sa navršenih 18 godina konstantno mijenja odlaskom iz Herceg Novog koji postaje samo kategorija “from” na društvenim mrežama. Bilo da moraju istrpjeti najnovije turbo folk izdanke u autobusima starijim od njihovih roditelja ili komentar istih da će ih vožnja njihovih mezimaca automobilom do željne destinacije osim visokih troškova goriva koštati i devet eura više zbog troškova catare”, navela je Mitrović.

Ona je dodala da se imućniji i hrabriji građani upućuju preko Ćilipa tražeći “lou kost” letove, koji, kako je kazala, u Crnoj Gori nisu još uvijek dovoljno frekventni da bi nas svakodnevno vozili do većih svjetskih destinacija.

“Zbog konstantnog propadanja grada mimoze koji iz godine u godinu ima sve manje da ponudi mladima mi danas osim “Terazijskih Novljana” i “Novljana sa trga Vektre” imamo i američke i njemačke Novljane. Bez zapošljavanja, dovoljnog broja vrtića i škola mladi nemaju nikakve uslove za normalan život u gradu pod Orjenom”, smatra Mitrović.

Prema njenim riječima, nakon što se slegnu utisci prvomajskog roštilja “milenijalce” koji nisu pošli dovoljno daleko familije će podsjetiti da se primiču lokalni izbori.

“Nekima će biti plaćeni putni troškovi da dođu i glasaju za budućnost grada u kojem nisu imali mogućnost da ostanu. Treba podsjetiti i ’milenijalce’ a i njihove roditelje da je 07. maj prilika da se napravi prvi korak ka tome da se spriječi rastući trend odlaska mladih iz Herceg Novog a to je da se prilika ukaže onima koji nikad do sad nisu vodili Novi, a to je koalicija “SDP-URA”. Samo kaznivši one koji su mladost otjerali iz Novog možemo početi da gradimo osnovu da naša opština pametnom politikom stvori uslove za povratak i ostanak mladih u Novom”, kazao je Mitrović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније