Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

22. 04. 2017. 13:17   >>  12:51 3

NOVSKI DPS

Prepolovićemo nezaposlenost mladih

Demokratska partija socijalista (DPS) riješiće probleme mladih i zapošljavanja u Herceg Novom, saopšteno je iz te stranke.

 

Iz novskog Odbora DPS-a su naveli da su u njihovom izbornom programu, koji sadrži 16 tačaka, posebnu pažnju posvetili mladima ,rješavanju problema  zapošljavanja i ekonomskom razvoju.

“Osnovni cilj je što više uključiti mlade u proces planiranja, donošenje odluka i njihovu realizaciju. Mladi su budućnost Herceg Novog i Crne Gore. Smanjićemo stopu nezaposlenosti mladih u Herceg Novom za 50 odsto Uspostavićemo saradnju sa organizacijama koje  oni vode kako bi zajednički tražili rješenja za probleme grada. Obezbijedićemo stipendije za mlade”, poručuju iz DPS-a.

Oni su dodali da će putem javnog konkursa podržati programme mladih.

“Zalagaćemo se da se što više mladih aktivno bavi sportom. Iniciraćemo ‘Stolicu za mlade’ u lokalnom parlamentu, kako bi najmanje dva puta godišnje predstavnici mladih direktno prisustvovali sjednicama. Podržaćemo aktivnosti na povezivanju mladih Herceg Novog i mladih drugih gradova Crne Gore, regiona i Evrope. Pokrenućemo mlade da aktivno učestvuju u društvenim akcijama očuvanja prirode, pomoći starijoj populaciji, pripremi kulturnih manifestacija i  svim pitanjima od interesa za mlade”, navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a su saopštili kako je osnovni cilj manji broj nezaposlenih.

“Prema posljednjim podacima, broj nezaposlenih u Herceg Novom je 1.896. U naredne četiri godine radićemo da bude ispod hiljadu. U saradnji sa Vladom i državnim inistitucijama razvijaćemo integralan i sveobuhvatan pristuprješavanju problema nezaposlenosti. Pridružićemo se "DPS inicijativi za smanjenje nezaposlenosti" koja je nedavno predstavljena u Nikšiću. Fokusiraćemo se na stimulisanje razvoja preduzetništva kao najboljeg mehanizma za kreiranje novih radnih mjesta, posebno u oblasti usluga, turizma, poljoprivrede i proizvodnje. Uzimajući u obzir ekonomski, društveni i kulturni kontekst Herceg Novog, napravićemo odgovarajući miks mjera podrške”, navode iz DPS-a.

Oni su dodali da je izborni program DPS-a njihov javni ugovor sa građanima.

“Pobjedom Deokratske partije socijalista na izborima stvaraju se uslovi za realizaciju Izbornog programa”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније