Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

22. 04. 2017. 23:10 >> 22:44
21

DEMOKRATE PORUČILE

"Ko bježi od referenduma, boji se naroda"

U ime onih koji su "Za" i "Protiv" NATO-a, Demokrate su večeras sa protestnog skupa u Đenovićima, u Herceg Novom, zatražili raspisivanje referenduma o članstvu u toj vojnoj organizaciji, jer, kako kažu, bez referenduma nema legitimiteta.

"Nema te zemlje na svijetu, osim Crne Gore, u kojoj se građanin ne pita ništa. A tamo gdje se građanin ne pita, tamo caruju lopovi, kriminalci i mešetari", kazao je lider Demokrata Aleksa Bečić.

On je, na protestnom skupu pod nazivom "Da se građanin pita - referendum i tačka", kazao da bez referenduma nema legitimne odluke.

"Zato što nema tog političkog subjekta u Crnoj Gori u kojem su svi podržavaoci "Za" i podržavaoci "Protiv". Zato je referendum najpoštenije rješenje. To je rješenje koje miri, koje spaja, to je rješenje za koje se zalažu i oni koji su protiv i oni koji su za", poručio je Bečić. 

Ko bježi od referenduma, taj se boji naroda, a ko se boji naroda taj udara na Ustav, rekao je predsjednik Demokrata. 

On je dodao da bi donošenje odluke u polupraznoj skupštini, ali i koliko god bude bilo poslanika tog dana, bilo bi simulacija demokratije.

"Ja vam večeras obećavam - nema te sile koja može natjerati nekog poslanika Demokrata da uđe u Skupštinu“, saopštio je Bečić.

Crnoj Gori treba Demokratska Crna Gora, kazao je on. 

"Formula je jednostavna: jake Demokrate – spas za Crnu Goru. Mi gospodara nemamo do naroda Crne Gore". 

Bečić je komentarisao i DPS i njihovog predsjednika Mila Đukanovića.

"Na sve je spreman kako bi sačuvao sebe od prava i pravde, pokazao je da gubi kompas, nervoza ga razjeda. Obećao je u Budvi i Kotoru da će pobijediti i šta bi, mi ga pobijedismo i formirasmo vlast. I sada svjestan da će doživjeti poraz, najveći poraz i da puca po svim šavovima", rekao je večeras Bečić

 

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније