Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

23. 04. 2017. 18:54   >>  18:28 2

DPS HN

Imamo rješenja za brži ekonomski razvoj

U Izbornom programu DPS-a koji sadrži 16 tačaka, pored posvećenosti mladima i zapošljavanju, posebna pažnja posvećena je ekonomskom razvoju i preduzetništvu, saopštili su iz te partije.

"Osnovni cilj u oblasti ekonomije je dinamiziranje ekonomskog razvoja Herceg Novog. Podržaćemo formiranje biznis-industrijske zone. Smanjićemo naknade za pristup putevima, komunalne takse i naknade svima koji zaposle više od 5 novih radnika tokom cijele godine, a svima koji zaposle više od 10 radnika smanjićemo porez na nepokretnosti. Unaprijedićemo poslovni ambijent i učiniti ga atraktivnim za domaće i strane investitore", naveli su iz hercegnovskog Odbora DPS-a. 

Naglašavaju da će, u saradnji sa Vladom Crne Gore, sarađivati sa svim investitorima koji su započeli projekte na prostoru Opštine, kako bi se što prije stvorili uslovi za početak poslovanja i zapošljavanje. 

"Izradićemo viziju razvoja grada za period do 2030. godine. Doprinijećemo diverzifikaciji privrednih djelatnosti. Pored turizma, stvorićemo bolje uslove za razvoj poljoprivrede, usluga i prozivodnje", obećavaju iz DPS-a. 

Kada je u pitanju razvoj preduzetništva, cilj DPS-a je kontinuirano razvijati preduzetničku duh i gajiti preduzetničku kulturu, posebno kod mladih. 

"Unaprjeđenjem poslovnog ambijenta stvorićemo uslove za razvoj preduzetništva i preduzetničke kulture. Kreiraćemo sistem podsticaja mladim preduzetnicima, kako bi doprinijeli rješavanju problema nezaposlenosti. Smanjićemo stope poreza na nepokretnosti za preduzetnike u oblasti industrije, poljoprivrede, prerade poljoprivrednih proizvoda i pakovanja. U saradnji sa Vladom Crne Gore, obezbijedićemo subvencije u iznosu od po 10.000 eura za novootvorena radna mjesta za projekte kod kojih je minimalna vrijednost ulaganja 250.000 eura i kojima se otvara najmanje 10 novih radnih mjesta. Obezbijedićemo subvencije u iznosu do 5.000 eura za uvođenje međunarodnih standarda (ISO, HACCP, GMP, itd). Obezbijedićemo subvencije za nabavku opreme za modernizaciju proizvodnje u visini do 20% vrijednosti nabavljene opreme. Oragnizovaćemo pružanje savjetodavne podrške preduzetnicima", objašnjavaju iz DPS-a. 

Iz te partije poručuju da je Izborni program njihov javni ugovor sa građanima. 

"Pobjedom Deokratske partije socijalista na izborima stvaraju se uslovi za realizaciju Izbornog programa", poručuju iz DPS-a.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније