Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

23. 04. 2017. 20:53   >>  20:27 3

SD PORUČUJE

"Udaraju na tekovine građanske CG"

Posljednji događaji ukazuju da neprirodna i antidržavna struktura, kakva je "jedinstvena opozicija", svjesno udara na temeljne tekovine građanske Crne Gore, tvrde Socijaldemokrate uz opasku da nijesu ni malo srećni što su morali da upozoravaju građane na pogubnost djelovanja takve opozicije.

"Nijesmo se previše obazirali na sočne komplimente koje su sastojci jedinstvenog opozicionog bućkuriša jedni drugima upućivali, ali sada moramo reagovati kako bi još jednom zaštitili građanski, multietnički obraz naše države", kaže portparol SD-a Stefan Šušter, precizirajući da misli na "skandaloznu šovinističku izjavu poslanice DF-a od prije par dana", ali i na ono što se čulo na sinoćnoj promociji "tog antidržavnog političkog subjekta", da će im, ako oni zajedno sa budvanskim i kotorskim koalicionim partnerima osvoje vlast, glavni cilj biti da od Herceg Novog naprave srpski grad.

"Nas Socijaldemokrate nijesu iznenadile retrogradne izjave autora iz redova ovog političkog subjekta, ali je žalosno to što se još jednom potvrdilo istinitim naš jasan stav da su neke "procrnogorske građanske partije“ doživjele takvo političko posrnuće, zahvaljujući kojem su sebi dozvolile da budu marioneta u službi ovakvih anticivilizacijskih struktura u liku DF-a", poručuje Šušter. 

Vjerovatno će, kažu iz SD-a, i ove sramne poruke prećutati navodne "procrnogorske građanske partije“, kao i one koje su za "pobjede, a ne podjele“.

"Kao što su prećutali i vandalsko ponašanje poslanika u Parlamentu, kristalno jasno miješanje druge države u izbore u Crnoj Gori, zatim "stvaranje kriminalne organizacije, terorizam u pokušaju i pripremanje djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore putem podstrekavanja“, kako to piše u optužnici SDT i još mnogo toga što je upereno protiv Crne Gore", navodi portparol SD-a. 

U toj partiji su, imajući u vidu predstojeće lokalne izbore, ubijeđeni da će građani Herceg Novog očiglednu postizbornu koaliciju "Vazda za srpski Herceg Novi“, postaviti na mjesto koje joj i pripada - u opozicione klupe sa tendencijom da u bliskoj budućnosti sve partije te šarenolike koalicije postanu statistička greška na političkoj mapi Crne Gore.

"Socijaldemokrate se neće, poput navedenih "građanskih političkih subjekata“, zbog sitnih interesa pojedinaca koji čine sve da dođu ili se ponovo vrate na vlast, igrati sa državom Crnom Gorom. Mi, za razliku od njih, ni po koju cijenu nećemo uspostaviti bilo kakvu političku saradnju sa subjektima koji u svojim prvim redovima imaju osobe sa ovakvim stavovima. Za razliku od svih njih, Socijaldemokrate vode stabilnu i dosljednu politiku, zahvaljujući kojoj će svim građanima Herceg Novog, ali i cijele Crne Gore, biti dovoljno široko i komotno da tu žive, bez obzira kako se oni lično osjećali, ali uz poštovanje naše države i njenih institucija”, zaključio je Šušter.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније