Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

23. 04. 2017. 21:24   >>  21:14

KOALICIJA SDP - URA

Imamo plan za upravljanje podmorjem

Koalicija SDP - URA ima plan za upravljanje podmorjem, za njegovu ekološku sanaciju i stavljanje baštine podmorja pod zaštitu, saopštio je odbornički kandidat koalicije Dragan Gačević.

"Uvjereni smo da bi uz kvalitetno brendiranje našeg podmorja dali veliki doprinos razvoju ronilačkog turizma, a samim tim i produžili turističku sezonu, što bi imalo i značajan finansijski efekat. Najbolji primjer za to su naši susjedi u Cavtatu i Dubrovniku koji to rade na veoma kvalitetan način, gdje ronilačka sezona traje najmanje 6 mjeseci, i daje odličan finasijski rezultat. Ujedno su i odličan primjer kako se štiti ogromna kulturna baština sa kojom raspolažu", poručio je Gačević.

Odbornički kandidat koalicije SDP - URA pita zašto bi o podvodnoj kulturnoj baštini Herceg Novog brinuo neko sa Cetinja, ko dođe jednom ili ni jednom godišnje, zašto se ronilačke lokacije ne bi dale nekome u koncesiju, a koncesionar se obavezao da ih čuva. 

"Odličan primjer nebrige nadležnih je pljačka arheološkog nalazišta na rtu Kabala u Boki Kotorskoj sa koje je otuđeno veliko sidro koje je nesavsjesni devastator prodao ruskom državljaninu, a ovaj ga stavio na javnu površinu ispred svoje zgrade u starom dijelu Herceg Novog. Mada sam ovu devastaciju lično prijavio, pismenim putem, Ministartvu kulture Crne Gore 15. septembra 2014. godine, moja prijava nije dala nikakav rezultat pa se pomenuto otuđeno sidro i dalje nalazi na istoj lokaciji u starom gradu. Da je rješavanje ovakvog problema u nadležnosti lokalne samouprave sigurni smo da se ovakav propust ne bi dogodio. Treba napomenuti da ovo nije usamljeni slučaj, i da ovakvih primjera ima na pretek", kaže Gačević. 

Kako kaže, u ovoj koaliciji su sigurni da će Herceg Novi bolje brinuti o svom glavnom prirodnom resursu od državnih institucija zaduženih za to.

"A čiji su nam rezultati dobro poznati. Vazda smo živjeli od mora, vazda živimo za more", zaključio je Gačević.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније