Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

26. 04. 2017. 14:41 >> 19:34
49

MARKOVIĆ PORUČIO

Opozicija nek' se igra skupštine

Premijer Duško Marković vjeruje da će anti NATO protest, koji organizuje Demokratski front (DF) na Cetinju u petak, biti u skladu sa principima demokratije i očekuje da će sve biti kako treba.

 

On je, nakon premijerskog sata u parlamentu, rekao da će biti na sjednici crnogorskog parlamenta u petak na kojoj će se glasati o Predlogu zakona o potvrđivanju Sjevernoatlantskog ugovora, kojim se obezbjeđuju uslovi za stupanje Crne Gore u NATO.

"To je istorijski trenutak za Crnu Goru. Biću tamo sa čitavom Vladom", rekao je Marković, prenosi Antena M.

Marković je govorio i o skupu koji je DF danas organizovao u Murinu, a na kojem je usvojena odluka o raspisivanju državnog referenduma o ulasku Crne Gore u NATO koji će se, kako je najavlljeno, održati kada se stvore pravni i demokratski uslovi

"To je vašar neodgovorne opozicije. Neka se igraju Skupštine", smatra Marković.

Premijer je komentarisao i rusku odluku da zabrani uvoz crnogorskih vina.

"Jasno je da je takva odluka u kontekstu aktuelnog političkog trenutka u Crnoj Gori i odluke u petak. To je politička odluka, ali mi smo spremni za svaku odluku i neće nas spriječiti da idemo putem kojim smo zacrtali. To je smiješno, jer provjeru kvaliteta Plantaže vrše u sertifikovanim laboratorijama", kazao je Marković.

Marković se osvrnuo i na naknade za majke sa troje i više djece.

"Nećemo prekršiti očekivanja korisnica naknada. Predložićemo nove stimulativne mjere za korisnike socijalnih davanja", najavio je premijer, poručujući i da Vlada nije zaustavila privatizaciju Luke Bar.

"Nijesmo zadovoljni ponudom, svakako bićemo u kontaktu sa ponuđačem", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари49

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније