Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

26. 04. 2017. 19:14 >> 18:47
3

SDP OCJENJUJE

Jočić - pravoslavni Adnan Muhović

Socijaldemokratska partija (SDP) oštro je osudila "govor mržnje koji je ispoljila poslanica DF-a Marina Jočić" i konstatuju da je ona "pravoslavni Adnan Muhović".

"Crna Gora je u mnogo težim vremenima uspjela da odbrani multietničnost, odnosno elementarnu ljudskost - da se ljudi cijene po onome što čine, a ne po imenu koje dobiju rođenjem ili imenu boga u koga vjeruju. Sada i oni koji su mrzjeli "šah zbog šahovnice" zbog toga "izražavaju žaljenje", ali poslanica Marina Jočić - pravoslavni Adnan Muhović, nastavlja svoju i DPS politiku Pobjede iz devedesetih. Vrijeme pohare nije uništilo samo resurse, već i vrijednosti koje su nivo rasprave koji nudi poslanica Jočić držale izvan Skupštine", ocijenio je član Predsjedništva SDP-a Bojan Zeković.

On poručuje da fašizam kao naličje lopovluka ne smije proći bez osude građanske javnosti. 

"Poruke poslanice Jočić, kao nastavak pljuvačke i šovinističke politike Pobjede devedestih, kada je i formalno bila sa  DPS-om na istom zadatku,  moraju biti odbačene i ne smije im biti omogućeno da se pripitome", poručuje Zeković. 

Iz SDP-a pozivaju rukovodstvo DF-a, posebno onaj dio koji se nema čega stidjeti iz devedesetih, da se ogradi od ispada nedostojnih tradicije Crne Gore.

"DPS-ovce koji opravdano osuđuju šovinizam poslanice Jočić, podsjetio bih da je njihov predsjednik u Crnu Goru uveo medijski šljam koji je pisao tekstove pod naslovom "Šiptarska svinjarija". Od toga se nijesu zastidjeli ni ogradili. Kako će kada su oni naručioci", zaključio je Zeković.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније