Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

27. 04. 2017. 12:37 >> 15:21
8

"ISTORIJSKA SJEDNICA"

LP: URA i PZP da nam se pridruže na Cetinju

Predsjedništvo Liberalne partije pozvalo je poslanike Građanskog pokreta URA i Pokreta za promjene da učestvuju na sjutrašnjoj sjednici Parlamenta na Cetinju na kojoj poslanici treba da usvoje prijedlog Zakona o potvrđivanju Sjevernoatantskog ugovora.

"Podsjećamo poslanike tih partija da smo svi zajedno kroz referendum 2006. i donošenje Ustava i ustavne deklaracije od 03.06.2006. godine pokazali čvrsto opredjeljenje za put Crne Gore u NATO. Vjerujemo da su svjesni da je NATO članstvo dugoročni garant suvereniteta i teritorijalnog integriteta države, bezbijednosti građana i preduslov za stabilan ekonomski napredak u susret članstvu u EU. Posebno je važno što se rješavajući zajedno ova pitanja, možemo konačno posvetiti životnim temama", poručili su iz LP-a.

Kako su kazali, na toj istorijskoj sjednici jasno se demonstrira odnos prema sopstvenoj državi i njenom mjestu u slobodnom svijetu na zapadu, a to prevazilazi partijske podjele i dnevnu politiku.

Predsjedništvo Liberalne partije je analiziralo i Sporazum o zajedničkom političkom djelovanju vladajuće koalicije čiji je LP konstituent i ukazalo na nedorečenosti i sporove u realizaciji ovog sporazuma.

"Predsjedništvo je analiziralo i lokalne izbore i pozdravilo očuvani parlamentarni status LP u Nikšiću uz čestitke novoj odbornici Mariji Mitrović. Predsjedništvo je uputilo i izvinjenje članovima i simpatizerima liberala u Herceg Novom jer LP neće učestvovati na vanrednim lokalnim izborima zakazanim za 7.5.2017. zbog tehničkih nesuglasica koje su postojale. Liberalna partija otpočela je pripreme i za lokalne izbore koji će se održati na jesen 2017. Za Prijestonicu Cetinje imenovan je koordinator potpredsjednik Zdravko Šoć dok će za izbore u Petnjici koordinator biti generalni sekretar Esad Šainović", objasnili su iz LP.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније