Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

27. 04. 2017. 13:10 >> 12:49
1

SNP PORUČIO

"`Regionalni vodovod` na strani DPS-a"

Javno preduzeće „Regionalni vodovod“ uključilo u predizbornu kampanju u korist DPS-a, ne bi li još jednom Novljane "preveli žedne preko vode", tvrde u novskom SNP-u.

"Direktor JP `Regionalni vodovod` iz Budve kazao je da će Novom isporučivati 200 litara vode u sekundi, ali je izbjegao da saopšti ključnu stvar – kojim vodovodnim sistemom namjeravaju to da urade, jer takav ne postoji. Zato ukazujemo na neke bitne stvari. Prvo, poznato je da je to preduzeće osnovano 1976.  i da su svi investitori u Herceg Novom godinama bili obavezni da na njihov račun uplate 1 odsto od vrijednosti svoje investicije. Drugo, Novi nikada nije imao bilo kakvu koristi od tih uplata. Novac u budžet `Regionalnog vodovoda` i dalje stiže, a voda za Novljane još ne poteče", saopštili su iz SNP-a.

Oni su pozvali "Regionalni vodovod“ iz Budve, Opštinu Herceg Novi i hercegnovski Vodovod  da saopšte zašto se Novom ne isporučuje voda iz regionalnog vodovoda preko Krašića i Pristana podmorskim cjevovodom do Kumbora, pa odatle u cjelokupni sistem vodosnabdjevanja Novog.

"Podsjećamo da je do prije četiri godine Herceg Novi tokom ljeta isporučivao vodu Krašićima, što govori da do tog mjesta postoji sistem vodosnabdijevanja  a da je nakon toga Regionalni vodovod doveo cjevovod za vodosnabdijevanje Krašića sa tivatske strane. U namjeri da i dalje nezakonito uzimaju onih 1 odsto motaju nas da se pravi nova dionica od Vukpetrola do Lepetana koja košta dva miliona eura, a neće da urade do kraja dionicu preko Krašića, koja je košta 200.000 eura, odnosno 10 puta je jeftinija", poručili su iz SNP-a.

Iz te partije traže da "Regionalni vodovod" iz Budve saopšti zašto prikrivaju ugovor star 10 godina, koji su potpisali to javno preduzeće, Opština Herceg Novi i hercegnovski Vodovod, kojim se predviđa izgradnja sistema za vodosnabdijevanje Novog preko njihovog sistema, koga, međutim, nema ni dan danas.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније