Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

27. 04. 2017. 15:16 >> 16:18
52

DF PORUČIO

"Sjutra neće biti incidenata, redari spremni"

Na sjutrašnjem protestu Demokratskog fronta na Cetinju, zbog sjednice Parlamenta o potvrđivanju Sjevernoatlantskog ugovora, neće biti incidenata, saopštili su lideri tog političkog saveza. Oni su pozvali sve koji smatraju da odluka o članstvu u NATO-u mora da se donese na referendumu da im se pridruže sjutra u 13 sati ispred zgrade Skupštine Opštine Cetinje.

"Neće biti incidenata, naše redarske službe su spremne. Kao i 16.oktobra, incidente jedino mogu da izvedu bezbjednosno-kriminalne strukture režima. Ali, mislim da ni oni neće rizikovati bilo kakav incident", kazao je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

On je poručio da svi treba da podignu glas.

Prvi čovjek Nove srpske demokratije Andrija Mandić je pozvao sve koji su protiv donošenja odluke o članstvu u NATO-u u Skupštini da im se pridruže na Cetinju.

"Pozivam i predstavnike Demokrata, SNP-a i URE da učestvuju na skupu", istakao je on.

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević kazao je da na protest Fronta treba da dođu i pristalice i protivnici članstva o NATO-u. 

"Većinska Crna Gora, 85 odsto građana je za održavanje referenduma", naglasio je on. 

On je kazao da je očigledno da će premijer Duško Marković pokušati s dijelom građanske opozicije, nakon sjednice Parlamenta, da  "pravi fikciju kako je u Crnoj Gori stanje redovno i pregovara o njihovom povratku u Vladu".

"Optužnica je lakrdija"

Lideri Demokratskog fronta istakli su da je "lakrdija" optužnica Specijalnog državnog tužilaštva protiv 14 osoba zbog navodnog pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 16.oktobra, kojom su obuhvaćeni Mandić i Knežević.

Medojević je, komentarišući optužnicu, kazao da je postalo krivično djelo odlazak u inostranstvo, korišćenje telefona ili imati djevojku u Beogradu. 

"Građani su danas imali priliku i da vide optužnicu protiv nas i, kao što smo sve vrijeme tvrdili, razbili smo je u paramparčad", istakao je Knežević.

Mandić je upzoorio Vijeće sudija da postupi dostojanstveno i odbaci "te neutemeljene optužbe". 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари52

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније