Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj. [ Dnevne novine ]

28. 04. 2017. 08:49 >> 08:25
19

DŽOMIĆ IZJAVIO

Amfilohije neće na protest DF-a

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i sveštenstvo ove mitropolije neće prisustvovati današnjem protestu na Cetinju u organizaciji Demokratskog fronta, saopšteno je Dnevnim novinama.

 

Protojerej-stavrofor Velibor Džomić kazao je za DN da zvanično niko od sveštenika neće biti na ovom skupu.

“Ako neko od njih ode privatno, to je njihova stvar, ali mitropolit Amfilohije se neće pojaviti na protestu jer se radi o političkom skupu Demokratskog fronta”, kazao je Džomić, uz podsjećanje da je mitropolit i u svojim ranijim izjavama kazao da neće ići na političke skupove.

Džomić je kazao da crkva sa ovim skupom nema ništa i da je juče održana zaupokojena liturgija za poginule u NATO bombardovanju.

Inače, DF pozvao je crnogorske građane, kao i predstavnike Demokrata, Socijalističke narodne partije i Građanskog pokreta URA, da im se pridruže danas na, kako su saopštili, mirnom narodnom skupu na Cetinju.

„Pozivamo sve građane Crne Gore, kako one koji se zalažu za učlanjenje u NATO, tako i one koji su protiv učlanjenja u Alijansu, a svi se zalažu za referendum po tom pitanju, da nam se sjutra pridruže na mirnom skupu na Cetinju, gdje ćemo poslati poruku Sinđinom koruptivnom i krnjem parlamentu da je odluka koju će sjutra eventualno izglasati potpuno neobavezujuća i ništavna za većinsku Crnu Goru“, poručio je Milan Knežević iz DF-a.

Jedan od lidera DF-a, Andrija Mandić je najavio da će se, osim predstavnika DF-a, na skupu obratiti i Gojko Raičević iz Unije za neutralnost, predstavnik Otpora beznađu, Marko Milačić, predstavnik ratnih veterana, Radan Nikolić, kao i predsjednik nekadašnje savezne vlade Momir Bulatović.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније