Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

28. 04. 2017. 14:51   >>  14:25 2

POPADIĆ PORUČIO

URA je uznemirena, pokazuje konfuziju

Koordinator Socijaldemokrata Crne Gore za Herceg Novi Milan Popadić kazao je da URA pokazuje totalnu konfuziju u svom političkom djelovanju I da Crna Gora nema vremena za političke strukture koje su spremne da dovedu u pitanje njene vitalne interese.

 

“URA je uznemirena. Očigledno je svjesna niza svojih političkih promašaja, koji su za rezultat imali to da ovaj pokret ili partija (ni oni sami još uvijek ne znaju šta su), ne može samostalno da nastupi na lokalnim izborima u Herceg Novom”, smatra Popadić.

Usljed takvih promašaja, kako kaže on, URA pokazuje totalnu konfuziju u svom političkom djelovanju i teško da građanima može da objasni šta hoće, kada to ni sama ne zna.

“Hoće u NATO, ali da to izglasaju drugi. To, po njima, mogu učiniti građani na referendumu, a mogu i poslanici u Skupštini, u zavisnosti od ispunjenja nekih njihovih uslova.  Na sjednicu Skupštine trenutno neće, od sjutra možda i hoće, neće na proteste, u skorije vrijeme možda i to hoće. Na relevantnim diplomatskim adresama u CG se pravda da jeste za NATO, ali kad o tome i treba da se izjasni, najvjerovatnije ostaje komotni posmatrač”, kaže Popadić.  

On se osvrnuo I na jučerašnji događaj u vezi sa konferencijom za medije koju je trebalo da održi u holu Skupštine.

“Hoće konferenciju za medije u zgradi Skupštine, a iako im je jasno stavljeno do znanja da to mogu učiniti samo njihovi poslanici, oni prave performans ispred Skupštine izigravajući žrtve. I to u vrijeme dok se u plenarnoj sali razmatraju zakoni. Koliko konfuzije za tako kratko vrijeme”, kaže Popadić.

On je potkačio I koalicionog partnera URA-e u Novom.

“Imajući u vidu da je njihov koalicioni partner u Herceg Novom Stranka Dezorijentisane Politike (SDP), onda nas to i ne čudi. Pod uslovom da do izbora očuvaju koalicionu saradnju, imajući u vidu sinoćni odnos između „šefa kabineta“ predsjednika SDP i novoizabranog predsjednika URE”, kaže Popadić.

On ističe da je danas istorijski trenutak za Crnu Goru.

“Skupština će izglasati zakon kojim će se ispunjavanjem jednog od naših najvažnijih spoljnopolitičkih ciljeva, suštinski zaokružiti nezavisnost Crne Gore i osigurati mir, bezbjednost i ekonomski prosperitet naše države. Građani će još jednom biti u prilici da vide ko je odgovoran, ozbiljan i zreo politički faktor u zemlji i ko se ponaša isključivo u skladu sa najvažnijim ciljevima naše države”, zaključio je Popadić. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније