Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

29. 04. 2017. 16:09 >> 15:43
1

BEKIĆ PORUČILA

Razbićemo monopol na trajektni prevoz

Novljani plaćaju duplu cijenu i kad odlaze iz grada i kad se vraćaju zato će koalicija SDP-URA pokrenuti inicijativu za osnivanje opštinskog javnog preduzeća koje će trajektom povezivati Herceg Novi i Tivat, saopštila je kandidatkinja za odbornicu Marija Bekić.

 

“Novi je jedini grad na crnogorskom primorju za koji se plaća “karta za ulazak”. Iz pravca Trebinja je to putarina, a iz pravca Tivta plaća se catara”, smatra Bekić.

Ona podsjeća das u stanovnici Novog sticajem geografskih prilika prinuđeni da veze sa najbližim primorskim gradom - Tivtom i ostatim primorjem duž jadranske magistrale, ostvaruju koristeći prevoz trajektom.

“Kako je preduzeće od osnivanja bilo u javnom vlasništvu, tako i cijena prelaska nije predstavljala značajniji trošak za naše sugrađane. Međutim, prelaskom ovog prirodnog monopola u privatne ruke, isključivi cilj novog vlasnika je postala maksimalizacija profita, što je dovelo do skoro dvostruko većih cijana prelaska sa obale na obalu”, kaže ona.

Tvrdi da će koalicija SDP-URA u okviru buduće lokalne vlasti insistirati na formiranju opštinskog preduzeća za trajekt prevoz, kreditnom linijom obezbijediti trajetke koji bi po znatno nižim cijanama prevozili njihove sugrađane i sve one koji se odluče da posjete Novi.

“ Sigurni smo da će se prepoznati finansijski interes za ovaj projekat i u susjednom Tivtu, pogotovo ukoliko uzmemo broj vozila koja saobraćaju tokom ljetnjih mjeseci”, smatra bakić.

Ona ističe da je danas Novljanima jeftinije otići u Dubrovnik, platiti parking i kafu, nego poći do Tivta.

“I zbog toga nam je potreban ozbiljan plan kako bi ovaj problem ublažili ili riješili. Rješavanje ovog problema će takođe pomoći poboljšanju uslova za privredne aktivnosti Herceg Novog, većoj mobilnosti turista, učenika i studenata u okviru crnogorskog primorja. Zbog toga, podrška za listu SDP-URA Vazda znači jefitiniji prevoz za sve naše sugrađane, a ne punjenje privatnih džepova”, zaključila je Bekić.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније