Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

29. 04. 2017. 16:24 >> 16:06
30

MANDIĆ PORUČIO

"Samo protesti dovode do promjena"

Samo protesti i snažna podrška Demokratskom frontu (DF) mogu dovesti do promjena u Crnoj Gori, jer je to podrška za smjenu Mila Đukanovića, ocijenio je lider Nove srpske demokratije (NOVA) Andrija Mandić.

On je na Skupštini Opštinskog odbora te partije u Nikšiću ocijenio da je sve ostalo rizik i može biti „lukavo podržavanje Đukanovića pod izgovorom da će ga tako najuspješnije srušiti“.

„Odlučno i hrabro, bez ikakvog kalkulisanja, suprostavićemo se i narednim protestima Demokratskoj partiji socijalista (DPS), i to jedino može dovesti do promjena u Crnoj Gori. Lažu kada kažu da postoje neke zakulisne radnje i neki sa Zapada i iz međunarodne zajednice koji će taj posao završiti umjesto nas“, rekao je Mandić.

On jre kazao da je Đukanović je „veliki izdajnik sa kojim manipulišu iz NATO država“.

„I ne mogu oni naći pogodnijeg i servilnijeg izdajnika od njega, pa zašto bi ga oni mijenjali. To su gluposti, jer zašto bi neko posupao neracionalno, da umjesto već postojećeg traže drugog poslušnika u Crnoj Gori“, naveo je Mandić.

Prema njegovim riječima, koliko je Đukanović dobar za NATO, toliko je sa svojim režimom problem za Crnu Goru, zbog čega mu se mora suprostaviti.

Mandić je ocijenio da Nova može najbolje da mobiliše i povuče ljude, jer sa njom nema kalkulisanja, i pozvao građane na novu političku borbu sve do smjene Đukanovića i njegovog režima.

„Odlučili smo da ih smijenimo i nećemo stati sve dok to ne učinimo“, rekao je Mandić i istakao da je Nova, bez pomoći ijedne opozicione stranke, uspjela da 24. oktobra 2015. godine „obori režim Đukanovića na koljena“.

Kako je naveo, da tada opozicija nije sjela za isti sto ili pored Đukanovića, stvar bi bila dovedena do kraja.

„Zahvaljujući tom pogrešnom manevru, režim je uspio da se konsoliduje, uzvrati udarac i podmuklo napadne Front, hapsi, tuče, otvarajući niz sudskih procesa, tako da je Crna Gora jedina na Balkanu koja ima političke zatvorenike“, rekao je Mandić.

On je kazao da je jučerašnja sjednica Skupštine na Cetinju „sramna scena kapitulacije malene i časne zemlje na koju je NATO napad počeo 1999.godine“, i ponovio da tu kapitulaciju ne prihvataju i da će pružati otpor na svakom mjestu.

„Najavili smo nove proteste i radovao bih se kada bi sa nama bili svi iz opozicije, ali poučeni ranijim iskustvima, moraće ih iznijeti Front. Važno je, kada ponovo dovedemo Đukanovića u situaciju 24. oktobra 2015. Godine, da mu niko iz opozicije ne pruži ruku i ne bude na njegovoj strani“, poručio je Mandić.

Potpredsjednik Nove Slaven Radunović ocijenio je da se ne „mijenja režim Đukanovića čokoladicama i bombonima, već mu se moraju pokazati zubi“ i najavio da će nastaviti da uče opoziciju, za koju se nada da će poslije nekoliko ponovljenih lekcija moći nešto da nauče.

Radunović je kazao da Front teško sam može nešto da uradi, i da treba da računaju na pomoć i ostatka opozicije, koja će morati konačno da pravi štetu Đukanovićevom režimu.

„Nema sjedanja za pregovaračke stolove, niti borbe za mandat više, svi treba da pokažemo režimu zube i zbrišemo ga sa lica zemlje. Nadam se da je ova godina idealna za to, jer nas je Đukanović izazvao svojim jučerašnjim potezom za NATO i vjerujem da je uspio da ujedini opoziciju“, rekao je Radunović.

On je ponovio da će, čim se stvore uslovi i u Skupštini bude dovoljno poslanika kojima je stalo do slobodne volje građana, raspisati referendum na kome će biti dovoljno glasova za izlazak iz NATO pakta.

I predsjednik Izvršnog odbora Nove, Milutin Đukanović, kazao je da će, kada ostvare parlamentarnu većinu, raspisati referendum o izjašnjavanju o NATO-u, ukinuti sankcije Rusiji i „povući priznanje lažnoj državi Kosovo“.

Đukanović je ocijenio da je proces promjena uveliko počeo i da su izvjesne pobjede opozicije u mnogim opštinama, dok će u Nikšiću tražiti ponavljanje izbora i održavanje novih zajedno sa parlamentarnim.

Član Predsjedništva Fronta i poslanik Strahinja Bulajić kazao je da je „asimilaciju Crne Gore u zločinačku organizaciju kakav je NATO pakt, uradio Montenegro, što Crnoj Gori nikada ne pada na pamet“.

Predsjednik Opštinskog odbora Nove u Nikšiću Janko Milatović ocijenio je da je juče „zaokružena sramna stranica crnogorske istorije, kada je krnji Sinđelićev parlamnet odlučio o ulasku U NATO“.

U ime Pokreta za promjene, Veljko Vasiljević je ocijenio da Front prolazi najteže trenutke crnogorske istorije „koja je sramotna, jer Crna Gora prolazi kroz trenutke neofašizma“.

„Na sceni je Hitlerovski fašizam, prilagođen 2017. godini, koji se ogleda u radu državnog sistema i njegovih institucija, uključujući i progon lidera Fronta“, rekao je Vasiljević.

Predsjednik Radničke partije Janko Vučinić nazvao je okupacijom Crne Gore ulazak u „zločinački NATO savez“ mimo volje naroda, i zapitao gdje je bila juče ostala crnogorska opozicija da iskaže protest.

„Pisali su saopštenja iz kabineta i nije ih bilo na Cetinju da brane Crnu Goru. Kako da ih nazovemo do izdajnicima. Stasala je nova grupa revolucionara koji pišu saopštenja, i takvi ne mogu smijeniti Đukanovića, koji je glavni izdajnik Crne Gore“, rekao je Vučinić.

Ilija Čvorović iz Demokratske narodne partije kazao je da će pomoći da što prije dođe do novih parlamentarnih izbora, a prije svega u Nikšiću, kako bi dobili vlast po volji naroda i zasluzi Crne Gore.

Na drugoj redovnoj Skupštini Nove u Nikšiću izabran je novi opštinski odbor od 112 članova, a na prvoj narednoj biraće se predsjednik i potpredsjednik.

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније