Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

29. 04. 2017. 18:49 >> 18:28
11

DEMOKRATE CG

Podnijeli prijavu zbog poziva na linč

Demokratska Crna Gora podnijela je danas Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe zbog, kako su naveli iz te partije, učinjenih krivičnih djela protiv izbornih prava, kao i drugih krivičnih djela iz Krivičnog zakonika Crne Gore.

U prijavi koju je podnio lider Demokrata, Aleksa Bečić, navodi se da je građanima Herceg Novog na kućnu adresu dostavljeno pismo monstruzne sadržine, koje obiluje najprljavijim i najpodlijim neistinama na račun Demokratske Crne Gore.

Tim pismom je, kako se navodi, NN lice izvršilo više krivičnih djela, sa osnovnim ciljem da se na protivpravan - kriminalan način utiče na birače u Herceg Novom da na izborima 7. maja ne glasaju za Izbornu listu Demokrata.

„NN lice u izvršenju ovih krivičnih djela pokušava da se predstavi kao Pravoslavna omladina Crne Gore, ali bez potpisa, pečata ili nekog memorandumskog znaka autora ovih monstruoznih izmišljotina“, kaže se u prijavi.

Navodi se da je izvršilac krivičnog djela najvjerovatnije iskorisitio bazu podataka biračkog spiska u kom su navedene adrese građana Herceg Novog sa biračkim pravom, koje je ispisao u rukopisu na koverti sa markicom i navodnim pečatom pošte 11000 Beograd.

Iz Demokratske Crne Gore su pozvali SDT da najhitnije preduzme mjere i radnje iz nadležnosti Tužilaštva na otkrivanju i procesuiranju učinioca tih krivičnih djela.

„Vaša energična akcija u tom pravcu nužna je, kako zbog činjenice da nas od izbornog dana u Herceg Novom dijeli samo sedam dana, pa slobodu izjašnjavanja građana treba zaštiti, tako i zbog toga što izvršilac krivičnog djela pismom poziva i na linč funkcionera i članova Demokratske Crne Gore, predstavnika Vijesti i drugih lica pomenutih u tom pismu“, zaključuje se u prijavi.

Član Predsjedništva Demokrata, Neven Gošović, kazao je da se Crna Gora u posljednjih 27 godina nagledala brojnih zloupotreba izbornih prava u toku brojnih izbornih procesa.

„Međutim, ono šte se danas dogodilo u Herceg Novom po nemoralu i brutalnosti prevazilazi sve ružno čemu smo do sada bili svjedoci“, kazao je Gošović.

Prema njegovim riječima, autori i nalogodavci tih nedjela pozvali su na svojevrsni linč funkcionera i članova Demokratske Crne Gore u Herceg Novom.

Gošović je kazao da više od 15 dana trpe prljave terenske i medijske napade, na šta su, kako je naveo, blagovremeno ukazivali i upozoravali javnost Herceg Novog i Crne Gore.

„Međutim, kako se bliži dan izbora, očigledno zbog rapidnog rasta podrške Demokratskoj Crnoj Gori, izvršioci više krivičnih djela, pribjegli su aktima nezabilježenim u dosadašnjoj praksi izbornih kampanja, ne samo u Crnoj Gori, već i na Balkanu“, navodi se u saopštenju Gošovića.

On je poručio nalogodavcima i izvršiocima tih neljudskih i po društvo opasnih djela da nema te sile i da tog sredstva koje može zaustaviti Demokrate u namjeri da sačuvaju Crnu Goru od šefova i članova organizovanih kriminalnih grupa.

„Očekujemo da će Specijalni državni tužilac, po podnesenoj krivičnoj prijavi predsjednika Demokrata, postupiti hitno i efikasno“, dodao je Gošović.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније