Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj. [ Mina ]

04. 05. 2017. 16:32 >> 16:05
5

ĐUROVIĆ PORUČILA

Novi da se vrati domaćinskom upravljanju

Herceg Novi je mjesto iznevjerenih očekivanja, i to se 7. maja mora promijeniti, a grad vratiti domaćinskom upravljanju i poštenom radu, poručila je nosilac liste Socijalitičke narodne partije (SNP) na lokalnim izborima, Danijela Đurović.

 

Ona je rekla da je sudbina „Brodogradilišta“, „Južnog Jadrana“, „PKB-a“, „Vektra-Boke“, „Prvoboraca“, ali i mnogih drugih privrednih subjekata, koje su stvarale generacije Novljana, pokazala da Demokratska partija socijalista tretira Herceg Novi kao "privatnu prćiju".

„To kao da im nije bilo dovoljno, pa su u programu krčmenja državne imovine, nazvanom plan privatizacije za 2017. godinu, obuhvaćeni Institut „Dr Simo Milošević“, Donja Arza, lokalitet koji se nalazi između Njivica i ušća Sutorine, kasarna „Gornji Klinci“ i lokaliteti „Kabala for“ i „Dobra luka"“, navodi se u izjavi Đurović.

Ona tvrdi da je obaveza SNP-a, kao nove i odgovorne vlasti, da se uključe u sve te procese i javno brane interese grada po svaku cijenu.

„Dosta je Novi bio bunar za ispunjavanje tuđih želja. Vrijeme je da se okrene svojim interesima“, poručila je Đurović.

Ona je istakla da su Novom neophodne promjene na bolje, „a moja je obaveza da sa timom odgovornih i mladih ljudi omogućim da do njih i dođe“.

„Novi može i mora i više i bolje kako na planu saobraćajne infrastrukture, vodosnabdijevanja, uređenja kanalizacije, regulisanja parking mjesta i sređivanja zelenih površina, ali prioritet treba da bude povećanje zaposlenosti, čemu ćemo kao nova vlast, kroz saradnju sa renomiranim inostranih investitora, biti posvećeni“, rekla je Đurović.

SNP će, kako je navela, kao društveno i socijalno odgovorna partija, obezbijediti uslove za izgradnju nove osnovne škole u Igalu, a svim osnovcima pokloniće besplatne udžbenike, kao što rade u svim opštinama gdje su na vlasti.

„Tu je svakako i izgradnja Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju, kao i Radnog centra sa programom “stanova uz podršku”, ali i posebna briga o Luštici kao rijetkom preostalom biseru Novog. Ne smijemo dozvoliti da taj biser bace u blato“, dodala je Đurović.

Vratiće, kako je poručila, dostojanstvo institucijama grada i stvoriti uslove za bolji kvalitet života svih građana.

„Niko nas ne može ni zastrašiti, ni ucijeniti. Zato sam sigurna da će se Novljani, poštujući svoje izvorne korijene, dati povjerenje dosljednom i dokazanom prijatelju – onom kome se može vjerovati - SNP-u“, poručila je Đurović.

Ona je rekla da je vrijeme za one koji vole Novi, koji žive i rade za taj grad.  Đurović je pozvala Novljane da izađu na izbore i kormilo svoje budućnosti uzmu u svoje ruke.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније