Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

08. 05. 2017. 08:35   >>  10:38 81

IVANOVIĆ PORUČIO

Očekivali smo veću podršku

Demokratska partija socijalista (DPS) očekivala je veću podršku građana na izborima u Herceg Novom, kazao je funkcioner te stranke, Petar Ivanović.

 

Na lokalnim izborima, prema nezvaničnim rezultatima, DPS je osvojio 12 mandata, Demokrate 9, Novska lista 3, SNP 2, a Izbor, koalicija SDP-URA, Građanska lista i Socijaldemokrate po jedan mandat.

Ivanović, koji je koordinator DPS-a za Herceg Novi, kazao je da je njegova stranka ostala najjača u Novom sa 31,5 odsto biračkog tijela.

"Svaki treći građanin Herceg Novog glasao je za Demokratsku partiju socijalista. Za oko 30 odsto smo jači od prvog sljedećeg konkurenta. To nije za potcjenjivanje. Objektivno treba sagledati takav rezultat", kazao je kasno sinoć Ivanović, prenosi Radio Jadran.

Izbori su, kako je dodao, bili teški sa 12 lista i gotovo polovina lista je imala lokalni karakter, "što znači da je moralo doći do rasipanja jednog dijela glasova i do gubitka mandata".

"Primjećujemo i veliko prekomponovanje u opozciji, takođe i da neke partije nestaju. Očigledno da dolazi do jednog velikog prekomponovanja na crnogorskoj političkoj sceni. Za nas je važno da smo zadržali primarnu poziciju i da sada imamo prilično jasne smjernice kako treba raditi dalje", naveo je Ivanović.

Prema njegovim riječima, sada treba pažljivo analizirati dobijene rezultate i vidjeti šta je moguće uraditi.

"Zahvalni smo onima koji su nas podržali. Mislim da postoji dio građana koji nisu dobro razumjeli našu namjeru. Vidjećemo kako raditi dalje da bismo povećali broj birača u Herceg Novom, ali ono što nas raduje jeste da smo zadržali prvu poziciju i u Herceg Novom, jer razlike između dva bloka se postepeno smanjuju", smatra Ivanović.

On je ocijenio da su moguće različite kombinacije, kao i neformiranje vlasti u Herceg Novom.

"Ne postoji još jasna situacija da bi neko ko se iole ozbiljno bavi politikom mogao nešto tako da najavi. Treba analizirati rezultate. DPS je na svim biračkim mjestima prvi, to nije sam za sebe loš znak. Istina je i da jesmo očekivali veću podršku građana Herceg Novog, ali oni odlučuju,a mi ćemo analizirati u čemu nismo uspjeli. Neke partije nestaju sa scene. Pogledajte ko nije prošao cenzus na ovim izborima i da li je to dio ozbiljnijih procesa u Crnoj Gori", kazao je Ivanović.

Nosilac liste DPS-a, Petar Porobić rekao je da će uslijediti analiza izbora, navodeći da je jutro pametnije od noći.

"U sportu se ovakve situacije dešavaju, igrate utakmicu, pobijedite ili izgubite, ali uvijek treba glavu gore, idemo naprijed", poručio je Porobić.

Пратите нас на

Коментари81

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније