Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

08. 05. 2017. 12:51 >> 12:24
7

BRAJOVIĆ OCIJENIO

"Rast podrške SD-u se nastavlja"

Socijaldemokrate (SD) su na izborima u Herceg Novom osvojile skoro dva i po puta više glasova u odnosu na parlamentarne, što najbolje pokazuje da se socijaldemokratska ideja širi i tom gradu, poručio je predsjednik SD-a, Ivan Brajović.

"Nakon građanki i građana Nikšića, gdje smo poboljšalii naš rezultat tri puta, naš program su prepoznali i Novljani, tako što su nam dali 2,5 puta veću podršku u odnosu na parlamentarne izbore. Dakle, trend intenzivnog rasta podrške Socijaldemokratama je sada već evidentan i sigurni smo da će se nastaviti i na lokalnim izborima koji nas ubrzo očekuju u Mojkovcu, Cetinju i Petnjici", kazao je Brajović.

On je izrazio zadovoljstvo proteklom kampanjom, koju je kako je kazao i ovaj put odlikovala drugačija politička kulutra.

"Izuzetno smo zadovoljni načinom na koji smo vodili predizbornu kampanju, koja je ponovo odudarala od psovki, uvreda i sličnog neprimjerenog rječnika koji se mogao čuti od dostine drugih lista, čime smo još jednom dokazali da smo partija drugačije političke kulture u odnosu na ostale", istakao je Brajović.

Kako je dodao SD je nastavio sa praksom da na svim izborima nastupa samostalno i da na svim tim izborima obezbijedi ulazak u parlament, čime su kako je kazao pokazali da su jedna od rijetkih partija koja ima jaku i stabilnu infrastrukturu u cijeloj Crnoj Gori.

"Sa druge strane, lažnu 'socijaldemokratiju' su građani Herceg Novog prozreli. Koalicija SDP i URA dobila je podršku 678 građana HN, što potvrđuje ono o čemu smo već ranije govorili – da nijedna od ove dvije partije ne bi mogla da dođe do cenzusa, da su imali hrabrosti da se na ovim izborima takmiče samostalno. Podsjećamo, za cenzus je bio potreban 501 glas. Socijaldemokrate su samostalnim nastupom, po prvi put nastupajući na lokalnim izborima u HN, ostvarile 13 odsto više glasova nego koalicija 'Vazda da nam Demokrate i DF budu gazda', što dovoljno govori o tome kome su građani Herceg Novog više vjerovali", kazao je Brajović.

On se zahvalio Novljanima koji su, kako je naveo, u SD-u prepoznali stabilne i dosljedne ljude, “jer ste bili i ostali posvećeni svom gradu i Crnoj Gori".

"Mi nastavljamo našu misiju očuvanja temeljnih građanskih, evropskih i evroatlantskih vrijednosti Crne Gore, ohrabreni sve većom podrškom koju nam građani Crne Gore svakodnevno ukazuju", zaključio je Brajović.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније