Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

12. 05. 2017. 12:49 >> 12:49
16

KRIVOKAPIĆ OCIJENIO

Povratak u Skupštinu bio bi protiv reformi

Vraćanje opozicije u skupštinske klupe prije objave Vlade da želi da se dogovori oko ponovljenih izbora, bilo bi protiv ciljeva demokratske obnove i reformi u Crnoj Gori, ocijenio je predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić.


Odgovarajući na pitanje da je zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Hojt Brajan Ji poslao poruku opoziciji da uđe u arenu i da se bori, a ne da posmatra, Krivokapić je rekao da je SDP u areni i da je vrlo živo.

Naglašavajući da je ulaskom u NATO završena važna faza, Krivokapić je kazao da je SDP, dočekala poslije 27 godina da ostvari osnivački cilj.

"Uz nezavisnost ta dva ključna stabiliteta Crne Gore su završena. Pred nama je veliki prostor odloženih demokratskih reformi, oko toga smo se složili Hojt Brajan Ji i ja, i ekonomsko socijalna obnova Crne Gore", kazao je Krivokapić novinarima u Budvi.

Kako je kazao, temelj svega toga je vladavina prava, prenosi portal Vijesti.

"Očekujem da će opozcija, a to je SDP i do sada radila naći način da ponudi cjelovit program onoga što će biti poslije sledećih izbora", naglasio je Krivokapić.

Komentarišući izjavu lidera Demokratskog fronta da jedan dio opozcije pregovora sa američkom ambasadom o mirnoj smjeni vlasti, Krivokapić je kazao da je ustavna obaveza mirna smjena vlasti.

"Vidjeli smo da ne treba da nam se desi Makedonija da bi se dogovorili i mirno predali vlast. Ovi takozvani izbori su odložili tu mirnu promjenu vlasti, ali je to neizbježno na sledećim izborima", kazao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, to je ono što nas je i NATO članstvo podsjetilo.

"Ovo je poslednji Berlinski zid u Evropi. I Bjelorusija je promijenila vlast, a Crna Gora još nije i to je neizbježno“, kazao je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније