Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Vijesti, Objavio: I. P. ]

16. 05. 2017. 08:01 >> 19:31
9

KUPER OCIJENILA

Nastaviće se pritisak Rusije

Podjele koje postoje u Crnoj Gori po pitanju članstva sigurno će se smanjiti kako građani budu uživali u blagodetima zaštite koju pruža NATO, smatra Lora Kuper, vršilac dužnosti zamjenika pomoćnika državnog sekretara za odbranu SAD.

 

"Iskoristila bih staru formulaciju da ništa ne uspijeva kao uspjeh. Mislim da će poslije ulaska Crne Gore u NATO, rezultati tog članstva postati vidljivi stanovništvu. Taj osjećaj sigurnosti koji donosi članstvo Crne Gore u NATO-u, rezultati toga će govoriti sami za sebe, a narod Crne Gore će cijeniti to", kazala je Kuper za "Vijesti".

Ona smatra da je Rusija odlučila da bude strateški konkurent SAD-u i Zapadu kao cjelini.

"Stoga mislim da će Crna Gora, isto kao SAD, nastaviti da se suočava sa pritiskom od strane Rusije, koja će nastaviti da podstiče operacije miješanja u naše demokratije. SAD će nastaviti da ima dijalog sa Rusijom i nadamo se da će ona izabrati drugačiji put", istakla je Kuper.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније